Summa College en Helicon bundelen krachten voor nieuwe opleiding

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Helicon MBO Helmond

Summa College en Helicon MBO Helmond starten samen de mbo-opleiding Voeding- en leefstijladviseur. Met deze opleiding bundelen Helicon en Summa Beauty & Lifestyle hun krachten. Het is een mbo niveau 4 bol-opleiding, die in september van start gaat.

Summa College en Helicon bundelen krachten voor nieuwe opleiding

De opleiding wordt zowel in Helmond als in Eindhoven aangeboden. Aanmelden voor locatie Helmond is nog mogelijk.

Gezond en vitaal

Voeding- en leefstijladviseurs werken onder andere bij voedingsklinieken, ziekenhuizen, zorginstellingen, fitnesscentra. Afslankstudio’s of als zzp’er. Zij helpen mensen meer regie te krijgen over hun gezondheid en langer vitaal te blijven. Daarmee kunnen zij bijdragen aan bijvoorbeeld vermindering van overgewicht en burn-outs in de regio. Hiermee haakt de opleiding ook aan op de Brainport Nationale Actieagenda dat zich onder andere richt op het belang om mensen langer te laten meedoen in de economie en maatschappij.

Vergoeding zorgverzekering

Doordat Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) sinds dit jaar onderdeel is van de basisverzekering, worden coachingstrajecten op het gebied van voeding en leefstijl toegankelijk voor een groter publiek. Bij doorverwijzing door de huisarts worden ze vergoed door de zorgverzekering. Bedrijven en instellingen in de Brainportregio verwachten dat hierdoor de vraag naar leefstijlcoaches toe zal nemen.

Meer informatie over Helicon MBO Helmond:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!