Symposium over technologie in onderwijs en zorg

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

Het is belangrijk dat zorgprofessionals goed op de hoogte zijn van technologische mogelijkheden. Technologie is voor hen een hulpmiddel om betere kwaliteit van zorg te leveren en daarnaast om de gezondheidszorg toegankelijk te houden.

Symposium over technologie in onderwijs en zorg

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE), ROC A12, Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en Opella organiseren op donderdag 9 februari a.s. een mini-symposium voor zorgprofessionals en studenten met als thema ‘Verduurzaming van zorg en technologie’.

Voorbereiding op praktijk

De samenwerking van de vier partijen op het gebied van zorg, onderwijs en technologie leidt ertoe dat studenten voorbereid zijn op de praktijk. Daarnaast worden zorgprofessionals toegerust om gebruik te maken van technologie of patiënten te adviseren over technologie. Keynote speaker tijdens het symposium is Doekle Terpstra, aanjager van het Zorgpact, dat regionale samenwerking stimuleert tussen zorgopleidingen, zorginstellingen en gemeenten/provincies.

Digitale en technologische ontwikkelingen

Deelnemers gaan tijdens het symposium met elkaar in gesprek over de impact en consequenties van de digitale en technologische ontwikkelingen voor de huidige en toekomstige zorgprofessionals. Tijdens het symposium wordt het Fieldlab bij ROC A12 op interactieve wijze geopend. Deelnemers kunnen in workshops verder kennis maken met allerlei vormen van technologie, zoals zorgrobot Zora, beeldbellen, gaming voor jongeren met diabetes, het electronisch cliëntendossier en de Hololens. Daarnaast is Philips aanwezig met de workshop “technologie voor vroege signalering op de verpleegafdeling”.

De betrokken organisaties bouwen de komende jaren met elkaar verder aan ontwikkelingen in zorg en technologie. Ook studenten en zorgprofessionals van buiten de organisaties zijn welkom bij het symposium. Meer informatie en aanmelding: www.che-events.nl/zorgentechnologie2017

Meer informatie over Christelijke Hogeschool Ede (CHE):

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!