Talenten komen ook dit jaar samen op Achterhoekse Talententuin

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: SmartHub Achterhoek

Op vrijdag 24 november vindt op het DRU Industriepark in Ulft de vijfde editie van de Talententuin plaats: hét evenement waar jongeren op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of startersfunctie in contact komen met mooie bedrijven in de Achterhoek.

Talenten komen ook dit jaar samen op Achterhoekse Talententuin

Deze keer worden zo’n duizend jongeren uit de Achterhoek en de rest van Nederland verwacht. Ze kunnen van 12.00 tot 17.00 uur kennismaken met een groot en divers aanbod van stages, afstudeeropdrachten en banen door zo’n honderd bedrijven en organisaties, verdeeld over zestig stands. Zoals de vier voorgaande edities lieten zien, worden ter plekke ‘matches’ gemaakt en komt de Achterhoek bovendien positief tussen de oren bij jongeren uit het hele land: zeker 30% van de jonge bezoekers reist per bus vanuit andere Gelderse regio’s, Overijssel en Brabant naar Ulft.

Masterclasses

Naast de vele stands waar jongeren in gesprek gaan met bedrijven, zijn er dit jaar voor het eerst drie inspirerende Masterclasses over innovaties in de zorg, de techniek en de financiële sector, met onder anderen econoom Mathijs Bouman van RTL Z.

Programma

In verschillende workshops geven professionals tips over origineel solliciteren en jezelf onderscheiden van anderen. Op het Talentenpodium spreken acht regionale talenten over hun successen en passies, zoals internetondernemer Joran den Houting, directeur van Villa Mondriaan Judith Kadee en webshopondernemer Maikel Huurneman. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Wil jij graag contacten leggen, je talenten ontwikkelen en je oriënteren op de arbeidsmarkt? Meld je dan nu aan op www.talententuinachterhoek.nl

“Ik was niet echt bekend met de Achterhoekse bedrijven, omdat ik uit Brabant kom. Dankzij de universiteit ben ik op de Talententuin terecht gekomen en heb ik ontdekt hoeveel mooie en succesvolle bedrijven er in de Achterhoek te vinden zijn.” Imke, student Bedrijfseconomie (Universiteit Twente).

“Doordat er op de Talententuin zo’n fijne sfeer heerste, praatte ik veel makkelijker en ging het gesprek met Kremer supergoed. Vervolgens kreeg ik na de Talententuin meteen een mailtje dat ik op gesprek kon komen en nu mag ik daar stage lopen!” Eline, student HRM (HAN).

‘’De stands op de Talententuin waren supergoed ingericht, je zag goed wat bedrijven doen. Ik zou het evenement aanbevelen aan medestudenten die op zoek zijn naar een stage of startersbaan.” Ali, student Commerciële Economie (HAN).

Meer informatie over Smarthub Achterhoek:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!