Talking Traffic van AutomotiveNL in finale Nationale Iconen 2016

  • Automotive
  • Bron: AutomotiveNL

Minister Kamp van Economische Zaken maakte op 18 oktober bekend wie de Nationale Iconen van 2016 zijn. Dat gebeurde in een live-uitzending van De Wereld Draait Door. Talking Traffic, stond samen met 9 anderen in de finale waarvan ASML tot winnaar is verkozen.

Talking Traffic van AutomotiveNL in finale Nationale Iconen 2016

Talking Traffic is voorgedragen als Icoon-project door ruim 30 samenwerkende partners, waaronder AutomotiveNL. Talking Traffic richt zich op communicatie tussen voertuigen onderling en met de omgeving. De smartphone, het internet en online diensten zijn ook in verkeer en vervoer grote drijvende krachten. Denk aan navigatiesystemen, reisinformatie, maar ook aan auto’s die meer en meer taken van ons overnemen. Auto’s en reizigers zijn steeds meer verbonden met het internet en dus met elkaar. Dit biedt tal van kansen om grote maatschappelijke problemen die gerelateerd zijn aan verkeer, te bestrijden: fileproblematiek, veiligheid en emissies. Problemen die zich in vele regio's in de wereld voordoen. Met Talking Traffic zetten we bovendien stappen op weg naar zelfrijdend vervoer in de toekomst.

Exportkansen

Oplossingen bieden dus exportkansen. Een sterke en goed georganiseerde Nederlandse sector staat klaar om in Nederland door te ontwikkelen en van Talking Traffic een exportproduct van formaat te maken.

Talking Traffic niet uitgeroepen tot Nationaal Icoon, maar toch is AutomotiveNL erg trots op deze prestatie. De organisatie bedankt alle partners voor de samenwerking. Uiteraard gaan zij met vol enthousiasme verder met de ontwikkelingen rondom Talking Traffic. AutomotiveNL feliciteert ASML, Growboxx en Blue Energy met het behalen van de titel Nationaal Icoon 2016.

Meer informatie over RAI Automotive Industy :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!