TANS lanceert nieuw dashboard met geografische informatie

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: TANS

TANS levert een nieuw dashboard met geografische informatie: Rapportage en Analyse uit TALIS en Multivers. Met het nieuwe dashboard kunnen logistieke bedrijven in één oogopslag zien hoe uw bedrijf er voor staat en waar u verbeteringen kunt doorvoeren.

TANS lanceert nieuw dashboard met geografische informatie

Als manager van een logistiek bedrijf heeft u behoefte aan informatie over uw klanten, uw medewerkers, uw activiteiten en uiteraard over de financien.

Werking

Een QlikView dashboard is gemaakt voor gebruiksgemak. Eerst laadt u de actuele gegevens uit uw database, waarna u aan de slag kunt. U selecteert eenvoudig een deel van een grafiek waar vervolgens op wordt ingezoomd. Gelijktijdig wordt de filtering in het scherm getoond. Het analyseren van een periode of jaar kan eenvoudig, door deze te selecteren; alle grafieken veranderen direct! QlikView biedt ook slimme zoekfuncties, die flexibel aan een dashboard kunnen worden toegevoegd. QlikView toont ook debiteuren waar geen omzet van is geweest in een bepaalde periode. 

Modulair

Afhankelijk van de in TALIS geactiveerde modules wordt QlikView voor u geimplementeerd. Er wordt alleen getoond, waar u gebruik van maakt. Hieronder ziet u een voorbeeld van het  'opdrachten dashboard' waarin u kunt filteren op jaar, maand, kwartaal, debiteur, debiteurgroep of deelmarkt. Als u op een bepaald item gefilterd heeft, dan wordt deze filtering ook in de andere dashboards toegepast.

Meerdere databronnen, meerdere dashboards

Veel bedrijven werken met meerdere databases, bijvoorbeeld voor uw TMS of WMS, uw financiele pakket of uw boordcomputerdatabase. Elke database bevat ook weer diverse tabellen die al dan niet aan elkaar gelinkt zijn. De datacloud van TANS kan standaard twee databases laden (die van TALIS en van Unit 4 Multivers). Als u een of meerdere databases wilt koppelen dan kan een QlikView specialist u daarbij helpen. Het is van belang dat u aangeeft welke informatie u wilt zien. 

De volgende dashboards zijn beschikbaar: 

TALIS  Multivers
Opdrachten Balans
Ritten Verlies
Ritrendement Winst
Facturatie Debiteuren
Emballage Crediteuren
Uren  
WMS  
Geo-analyse  

Export naar Excel of direct printen

Wilt u het gekozen overzicht naar excel exporteren, dan klikt u op de XL button. Ook het direct printen van een grafiek of tabel is eenvoudig. 

Installatie en inrichting

De software wordt d.m.v. een licentiecode verstrekt en kan via internet worden geinstalleerd, waarna een consultant van TANS de TALIS Datacloud installeert. Op basis van deze installatie zal de consultant u de verdere inrichting verzorgen. Het is van groot belang dat u vooraf definiteert welke overzichten / grafieken u wilt zien, dit bespaart u namelijk kostbare tijd bij de inrichting van uw dashboard. Een van de belangrijkste zaken die u vooraf dient te organiseren, is bepalen wat de zogenaamde iniwaarders (parameters) zijn. Dit zijn de waardes op basis waarvan de meters rood, oranje of groen kleuren. Om de basisinrichting geschikt te maken voor uw database en een aantal parameters in te stellen, is de consultant van TANS ongeveer twee dagen bezig.

Zelf aan de slag

Als u zelf aan de slag wilt met QlikView, dan kunt u daarvoor trainingen volgen; een designertraining van twee dagen en een driedaagse developer training. Tijdens deze trainingen leert u veel slimme en handige mogelijkheden van Qlikview, waardoor u zonder de consultant van TANS zelf uw analyses en rapportages kunt samenstellen.

Hardware eisen

Er zijn meerdere versies van QlikiView verkrijgbaar; een lokale 32 bit of 64 bit versie, maar er zijn ook netwerkversies beschikbaar. Informeer bij uw systeemadviseur naar meer informatie over de TANS dataclouds en prijzen of download hier de folder

Meer informatie over TANS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!