TANS toont nieuwe planningstool IMPACT tijdens ICT Logistiek

  • Technologie
  • Bron: TANS

Automatiseringsbedrijf TANS uit Eindhoven, toont tijdens de ICT Logistiekbeurs in Utrecht (28 t/m 30 november) de eerste versie van haar nieuwe planningstool IMPACT.

TANS toont nieuwe planningstool IMPACT tijdens ICT Logistiek

Nadat vorig jaar werd aangekondigd dat TANS een nieuw planprogramma ging maken is er voortvarend samengewerkt met een aantal pilotbedrijven.

Nieuwe markten

De nieuwe tool is geen onderdeel van TALIS TMS maar staat geheel los van de tot nu toe door TANS geleverde software-producten. “De reden voor deze stap is logisch” volgens René Knapen, directeur van TANS. “Door de software volledig nieuw te ontwikkelen kunnen we gebruik maken van de nieuwste technieken. Bovendien zien we in de toekomst een verschuiving van product-gerelateerde ritten naar dienst-gerelateerde ritten. Servicelogistiek en ondersteuning van mensen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden worden in de toekomst belangrijker dan alleen maar het plannen van goederenbewegingen”, aldus Knapen. IMPACT werkt uiteraard met gegevens uit TALIS maar kan ook samen werken met ERP-systemen zodat het ook geschikt is voor eigen vervoerders.

Uitgebreide functionaliteit

Naast de bestaande features die nu ook al in de planmodule van TALIS te vinden zijn komen er tal van functies bij, die ook de nieuwe niet-ervaren planners kunnen ondersteunen. Zoals signaleringen en een grafische kaart met meerdere layers, o.a. voor zicht op posities van voertuigen, geplande ritten en nog te plannen opdrachten. IMPACT werkt samen met de x-servers van PTV, waardoor altijd de juiste en meeste recente data verkregen wordt, inclusief actuele verkeersinformatie.

Meteen na de uitlevering van versie 1 in het voorjaar van 2018 wordt er gestart met het realiseren van alle koppelingen met boordcomputers, Apps, Transfollow en het Open Trip Model. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het nieuwe integratieplatform dat TANS sinds dit jaar in gebruik heeft genomen ter vervanging van de huidige integratiesoftware.

Bijzondere manier van kennismaken met IMPACT tijdens de beurs

Vorig jaar richtte TANS een minibioscoop in om een sneakpreview van IMPACT te tonen. Meer dan 150 personen zagen een film met uitleg over het nieuwe product.

Dit jaar kunnen de toekomstige gebruikers met behulp van een spel de features van IMPACT ervaren. Tijdens de beursdagen wordt er elk half uur door 4 personen een spel gespeeld met behulp van Kahoot (quiz-app). De vragen kunnen op de smartphone gelezen worden en de antwoorden vinden de spelers terug in IMPACT die op laptops staat geïnstalleerd. U vindt TANS op stand B083 in Hal 3.

Vooraf inschrijven via website www.impact-planning.com is noodzakelijk om te kunnen winnen en kans te maken op de Xbox One die dagelijks aan de beste speler wordt toegekend. Iedere speler ontvangt sowieso een kaartspel.

Meer informatie over TANS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?