Tarieven Westerscheldetunnel 2016 niet verhoogd

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Westerscheldetunnel

De N.V. Westerscheldetunnel zal de tarieven voor 2016 niet verhogen. Dit is na constructief overleg tussen de directie van de NV en Gedeputeerde Staten van Zeeland besloten.

Tarieven Westerscheldetunnel 2016 niet verhoogd

Dat is mede te danken aan de goede resultaten in 2014 en 2015. Het betekent dat de toltarieven al vanaf 2012 niet zijn verhoogd.

Volgens een eerdere afspraak met de Provincie Zeeland zouden de tarieven vanaf 2016 met gemiddeld 2% stijgen. Gezien de positieve resultaten van de N.V. Westerscheldetunnel is er ruimte om ook in 2016 de tarieven te bevriezen. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de huidige wens van Provinciale Staten.

Signaal naar klanten

Algemeen directeur van de N.V. Westerscheldetunnel Harald Schoenmakers: “In goed overleg met onze aandeelhouder is besloten om de tarieven voor volgend jaar niet te verhogen. Dat is een positief signaal naar onze klanten. Zo geven we onze missie ‘optimale dienstverlening tegen zo laag mogelijke tarieven’ concreet handen en voeten.”

Afgesproken is dat 2016 als een zogenaamd tussenjaar zal fungeren. Het is namelijk ook het jaar waarin men zich binnen de Provincie Zeeland, die alle aandelen van de Westerscheldetunnel bezit, zal buigen over de aandeelhoudersstrategie. Dan zal ook het tarievenbeleid voor de komende jaren aan de orde komen.

Meer informatie over N.V. WESTERSCHELDETUNNEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!