TB Wissing ontzorgt opdrachtgevers met groot scala aan inspecties

  • Technologie

Elektrotechnisch advies-, service- en installatiebedrijf TB Wissing behaalde in 2020 de certificering voor het uitvoeren van SCIOS scope 8 en scope 10 inspecties aan elektrische installaties.

TB Wissing ontzorgt opdrachtgevers met groot scala aan inspecties

Met deze nieuwe certificering kan het bedrijf woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders en andere opdrachtgevers nog beter van dienst zijn op het gebied van inspecties die vaak worden voorgeschreven door verzekeringsmaatschappijen.

Scope 8 inspecties richten zich op het veilig gebruik van elektrische installaties. Bij scope 10 inspecties ligt de nadruk op de brandveiligheid en brandrisico van installaties en apparatuur. De kans is bijzonder groot dat deze inspectie op korte termijn in veel polissen verplicht wordt gesteld. Verzekeraars zijn al jaren betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe Scope 10 en staan er om te springen. De meeste branden ontstaan namelijk door onveilige situaties in elektrische installaties. Brand gaat in veel gevallen gepaard met hoge kosten door schade, gederfde winst en met menselijk leed.

Onderscheidend in de markt

“Nog niet veel bedrijven in de Eindhovense regio beschikken over deze certificering”, vertelt directeur Leon Mutsaers met gepaste trots. “Wij kunnen ons hiermee onderscheiden in de markt.” En dat lukt meteen al heel goed. De certificering kreeg snel handen en voeten met het binnenstromen van extra opdrachten. “Er was zelfs een klant die speciaal heeft gewacht op onze certificering, omdat zij ons de opdracht gunden.” Het behalen van minimaal 10 inspecties per jaar voor het behouden van de certificering, lijkt vooralsnog geen enkel probleem voor TB Wissing.

Groot aanbod, één aanspreekpunt

“Wij proberen als totaalinstallateur te functioneren voor onze opdrachtgevers”, vertelt Mutsaers. “Om een zo breed mogelijk pakket aan te bieden hebben we ons destijds ook al gericht op brand- en inbraakbeveiliging. Met deze certificering erbij wordt ons aanbod nog groter. Het scheelt onze opdrachtgevers veel werk als ze één aanspreekpunt hebben voor al dit soort zaken.”

Vervangen rookmelders

Een van de zaken die TB Wissing veel waardering oplevert, is de totale ontzorging van de opdrachtgever. Een mooi voorbeeld daarvan is een groot project waar het bedrijf momenteel aan werkt: het vervangen van duizenden rookmelders in woningen en appartementen van een woningbouwvereniging. “In totaal moeten wij op zo’n 17.000 adressen in Eindhoven en De Kempen de bestaande rookmelders vervangen.” Het aantal per adres is afhankelijk van de grootte van de woning.

Naast het vervangen van de rookmelders verzorgt TB Wissing ook alle zaken eromheen. Leon Mutsaers: “Van het bestellen van de rookmelders, het voorraadbeheer, de planning tot de communicatie met de bewoners: het complete pakket is in onze handen. Acht werkdagen van tevoren ontvangen de bewoners van ons een brief met de geplande werktijd. Voor elk wooncomplex maken we een zo’n optimaal mogelijk loopschema. Maar natuurlijk heb je altijd mensen die niet thuis zijn of die, vanwege corona, liever geen monteurs over de vloer krijgen. Die moeten we dan op een later tijdstip alsnog bedienen.”

De kans is groot dat TB Wissing de komende jaren nog volop werk heeft met het plaatsen van rookmelders. Volgens de wet moeten namelijk alle bestaande woningen vóór juni 2022 voorzien zijn van rookmelders. Of de productie van deze melders tijdig gerealiseerd kan worden, is voor Leon Mutsaers nog maar de vraag. Maar dat TB Wissing bereid is ook deze klus regionaal aan te pakken, daar heeft hij geen enkele twijfel over.

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over WISSING B.V., TECHNISCH BURO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!