Team Heusden wint AgriFood Capital's Keukenbazen 2018

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Onlangs is in ’s-Hertogenbosch de winnaar bekend gemaakt van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. Roos en Merel Buijs, samen team De Knoflookjes!!!, haalden voor de gemeente Heusden de titel binnen.

Team Heusden wint AgriFood Capital's Keukenbazen 2018

Het team werd gecoacht door chefkok Hans de Kruijf van Henri BV. De waarnemend burgemeester van gemeente Heusden, Roel Augusteijn, nam de Keukenbazen-ambtsketen in ontvangst. Hij draagt hem straks over aan de nieuwe burgemeester van Heusden, Willemijn van Hees. Zij is dan een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Mega Live KookBattle

De kookfinale van Keukenbazen, de Mega Live KookBattle, vond afgelopen zaterdag plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de zeventien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun gerechten. De topjury - bestaande uit de jonge Brabantse topchef Jan van Hout, trendwatcher & foodblogger Maaike de Reuver, culinair communicatieprofessional Anouschka Peterink en de Keukenbazen-vloggers Romy en Layla - proefden en beoordeelden alle gerechten. Smaak, creativiteit en presentatie telden mee, maar ook of er gezonde en lekkere producten uit de buurt gebruikt waren. Dat onderdeel is een belangrijk aspect van de kookcompetitie Keukenbazen, die jonge consumenten bewuster wil maken van wat zij eten en waar het vandaan komt. Veel van de ingrediënten die de teams gebruikten kwam van lokale foodleveranciers.

Ruige Ravioli

Merel en Roos bedachten en maakten het gerecht Ruige Ravioli. De jury vindt het gerecht hét bewijs dat je niet honderdduizend ingrediënten nodig hebt om iets heel lekkers te maken. “De Ruige Ravioli is een Italiaanse klassieker gemaakt van Brabantse ingrediënten, dat is erg leuk bedacht en heel goed uitgevoerd. Qua smaak is dit gerecht bovendien het allerbeste van allemaal.” De jury waardeert het ook dat het gerecht makkelijk om te toveren is in een vegetarische versie. “Ruige Ravioli is een heel mooi en heel lekker gerecht!”

Heusden, dat zijn wij!

Zussen Merel en Roos waren super blij. De avond was spannend voor ze, zó spannend dat ze eerst helemaal niet in de gaten hadden dat ze gewonnen hadden. Roos: “Ik hoorde ‘Heusden’ en dacht ‘oh jammer’. Gelijk daarna dacht ik ‘o nee dat zijn wij!’” Merel en Roos kregen hun idee tijdens een workshop koken voor Merels verjaardag. Ze maakten er verse pasta met de pastamachine. Toen ze zich inschreven voor Keukenbazen wisten ze gelijk dat ze dat weer wilden doen. Het idee voor Ruige Ravioli kwam al snel. Merel: “Er zijn heel veel plekken in Heusden waar je lekkere ingrediënten kunt halen en dat hebben we dan ook gedaan.”

Een echt Keukenbazen gerecht

Chefkok Hans de Kruijf voegt toe: “Met zoveel ingrediënten uit de omgeving kon het niet anders dan een heel lekker gerecht worden. Ik was van tevoren al voorzichtig positief over ons gerecht maar ja, je weet niet wat de concurrentie doet en of je de juiste snaar weet te raken bij de jury. Dat laatste is in elk geval gelukt! Het recept van de meiden zat goed in elkaar, we hebben er helemaal niets aan veranderd. Het is echt hun gerecht, zoals het hoort bij Keukenbazen.”

SmaakBurgemeester

De waarnemend burgemeester van gemeente Heusden, Roel Augusteijn, nam de Keukenbazen-ambtsketen in ontvangst. Hij draagt hem straks over aan de nieuwe burgemeester van Heusden, Willemijn van Hees. Zij is dan een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland. Roel Augusteijn: “Ik ben erg trots op ons team! Ik had een voorgevoel dat we kans maakten, met dit heerlijke gerecht. Ik vind het ook mooi dat Heusden, de gemeente in de meest westelijke punt van Noordoost-Brabant, heeft gewonnen. Dit versterkt de band van onze gemeente met de agrifood-community in Noordoost-Brabant.”

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!