Techniekcentrum | Brainport in Deurne officieel geopend

Het Techniekcentrum | Brainport aan de Idumastraat in Deurne, is vorige week feestelijk geopend. Onder grote belangstelling toastte de huisrobot van het opleidingsinstituut Yaskawa HC 10 samen met een student op een vruchtbare samenwerking.

Techniekcentrum | Brainport in Deurne officieel geopend

 

In september vorig jaar startte veertien leerlingen aan de techniekopleiding die elf bedrijven in de Peel aan nieuw personeel moet helpen. Wethouder Marinus Biemans is blij met de opleiding in Deurne. “Hiermee komt er voor het eerst een technische opleidingsmogelijkheid op mbo-niveau in onze gemeente. Jongeren uit Deurne en uit de Peelregio kunnen hun techniekopleiding nu hier gaan volgen.Door de jeugd een opleiding en arbeid te bieden blijven zij belangrijk voor deze regio.” De gemeente steekt de eerste twee opleidingsjaren 100.000 euro in het plan.

Opstartproblemen

Arjen Vos, voorzitter vereniging van bedrijven Techniekcentrum erkent dat het heel wat voeten in de aarde had om het project te realiseren. Opstartproblemen en onenigheid over de te kiezen naam van de opleiding moesten verholpen worden. Toch is hij vooral trots op de enorme steun van de bedrijven en de inzet van het begeleidingsteam. De grootste pluim deelt hij echter uit aan de leerlingen. “Dat zijn toch de jongens en meisjes die het moeten gaan doen.”

Leren in de praktijk

De nieuwe opleiding is vooral gericht op de praktijk. De leerlingen werken drie dagen bij een van de deelnemende bedrijven en volgen twee dagen per week theorie- en praktijkles in Techniekcentrum Brainport. Het is een alternatief voor een bbl-traject met vier dagen werken en één dag opleiding. Richting de scholieren bieden de partners zekerheid van werk bij een zogeheten maakbedrijf in de Brainport-regio.

Techniekcentrum Deurne

Het Techniekcentrum is een samenwerking tussen ROC Ter Aa, Brainport Industries College en elf bedrijven in de Peel. De bedrijven die zich aangesloten hebben zijn: AAE, Edumar, FHT, HVL, Seco Tools, Leenders RVS Industrie, MCM, MTN, NTS Botech, Verbi en Vullings.

Meer informatie over Brainport Industries:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!