'Techniekdag Achterhoek' gaat de Duitse grens over

  • Onderwijs & Training
  • Bron: VNO-NCW Midden

Dit jaar wordt op 9 september de eerste Duits-Nederlandse Techniktag georganiseerd. Duitse én Nederlandse jongeren tussen 8 en 14 jaar kunnen op het Berufskolleg Bocholt West ervaren wat een internationale baan in de techniek inhoudt en welke kansen dit biedt.

'Techniekdag Achterhoek' gaat de Duitse grens over

De Techniktag vol Duitse en Nederlandse bedrijven duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden aan de Schwanenstraße 19 in Bocholt (toegang is gratis).

‘Ondanks het feit dat je zo de grens overrijdt om te tanken, is de grens op de arbeidsmarkt nog steeds aanwezig’ volgens Marianne te Linde van het POA Achterhoek. ‘Begrijpelijk; een andere taal, cultuur en wet- en regelgeving maakt grensoverschrijdend werken soms lastig’ aldus Pieter de Boer van VNO-NCW Midden. Met de Duits-Nederlandse Techniktag willen VNO-NCW Midden en POA Achterhoek laten zien dat grensoverschrijdend werken kansen biedt en winst oplevert voor de regio!

Wat is de Techniktag?

De Techniktag laat de boeiende wereld van bèta en techniek in alle sectoren aan een breed publiek zien. Hierbij worden vooral de jeugd (tot en met 14 jaar) en hun ouders, die nog een keuze moeten maken voor een bepaalde opleiding, benaderd.

Doel is om deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Alle technische sectoren worden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. De jeugd kan er ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, 3D printen en diverse apparaten en machines bedienen. Er is aandacht voor de nieuwste technologische ontwikkelingen, de toepassingen van techniek in andere sectoren en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector. Alle niveaus van praktijkschool tot en met universiteit komen daarbij aan bod.

Deelname voor bedrijven en onderwijsinstellingen is gratis

Bedrijven en onderwijsinstellingen krijgen de mogelijkheid om op deze dag hun organisatie aan zeker 3000 kinderen en hun ouders te presenteren door middel van doe-activiteiten. Deelname aan de Techniktag voor bedrijven en onderwijsinstellingen is gratis.

Voor meer informatie over Techniekdag Bocholt.

De organisatie van de Techniktag is een samenwerking tussen POA Achterhoek, VNO-NCW Midden, Berufskolleg Bocholt West, Industriekring Aalten Dinxperlo, Euregio, Techniekopleidingen Anton Tijdink en de Wirtschaftsförderungs- und Stadtmarketing Gesellschaft Bocholt

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!