Techniekdagen 2018: verbreiding en groei

In september en oktober vinden verschillende Techniekdagen 2018 plaats in de regio Arnhem/ Nijmegen. Dat meldt VNO-NCW Midden. Zowel in Bocholt, Nijmegen als Arnhem kunt u met uw kinderen op ontdekkingstocht in de wereld van techniek en technologie.

Techniekdagen 2018: verbreiding en groei

Dit jaar verwacht de organisatie 25.000 bezoekers.

Techniekdagen 2018

Inmiddels hebben zich al weer veel bedrijven aangemeld die erg leuke activiteiten bedachten. Zo kunnen kinderen van 8 tot 15 jaar op een actieve manier kennismaken met alle mogelijkheden in de techniek. Pieter de Boer is medeorganisator van de Techniekdagen. Hij vertelt: “We zijn de Techniekdagen aan het verbreden. Zowel over de grens, naar Duitsland, als richting zorg en duurzaamheid.”

Groene hoofdstad Nijmegen

Op zaterdag 29 september kan de jeugd in Nijmegen terecht. In het Technovium vindt op die datum hier alweer de tiende editie van de Techniekdag plaats. Dit jaar ligt het accent op duurzaamheid omdat Nijmegen European Green Capital 2018 is. Middelbare scholieren kunnen een VR 3D-bril winnen door te bloggen over de dag. Voor kinderen van de basisschool is er een speurtocht met mooie prijzen.

Nieuwste technieken in de zorg

De Techniekdag Arnhem 2018 vindt plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Ook dit jaar is de organisatie in samenwerking met het festival INNOVATE. Verder werkt de Techniekdag samen met de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn. Naast een heel scala aan technische onderwerpen, vind je er dit jaar ook de Zorgtechnologiestraat. Zorginstellingen uit de regio, zoals Siza Dorp en Rijnstate Ziekenhuis laten er zien wat ze allemaal aan nieuwe technieken gebruiken. Laat een echte Zorgrobot opdrachten uitvoeren of doe laboratoriumproefjes!

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!