Technisch kan alles!

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Luminis

Een veelgehoorde kreet, vooral bedoeld om mensen te laten focussen op alles behalve techniek. En hoewel het nooit helemaal waar zal zijn, is het inmiddels dichterbij de waarheid dan ooit te voren. Zo is het met moderne technologie mogelijk om software producten veel beter aan te laten sluiten bij de gebruiker. Of in geval van de professionele markt: dichterbij de vakman.

Technisch kan alles!

Foto: Dankzij de Eten&Zo app, kunnen medewerkers van zorginstellingen eenvoudig ingrediënten voor maaltijden bestellen bij Huuskes.

Daarbij gaat het niet alleen om prettiger in gebruik. Techniek kan medewerkers ondersteunen in taken waar ze eerder zelfstandig niet toe in staat waren. Service engineers die vroeger opgeleid waren in apparaten van één of enkele merken, kunnen nu met ondersteuning van de juiste applicaties of Apps, zonder veel training, alle merken onderhouden.

App als hulp

De App herkent het apparaat en kan veel informatie downloaden, zoals de onderhoudsgeschiedenis en handleidingen. De App helpt de service engineer door stap voor stap inzichtelijk te maken hoe een fout opgelost kan worden of door gebruik te maken van Augmented Reality. Erg welkom gezien het groeiend tekort aan technische vakmensen.

Eten&Zo

Dit geldt niet alleen voor de technische branche. Een ander voorbeeld: Huuskes is producent van maaltijden voor zorgorganisaties. Traditioneel waren het de professionele koks die werkzaam waren bij zorgorganisaties en die ingrediënten voor maaltijden bij Huuskes bestelden. Tegenwoordig is de zorg kleinschaliger georganiseerd waarbij medewerkers niet alleen voor voeding verantwoordelijk zijn maar voor het totale pakket aan zorg van een kleine groep patiënten.

De medewerkers hebben geen culinaire opleiding maar willen natuurlijk wel gezonde en gevarieerde maaltijden bieden. Hiervoor heeft Huuskes een nieuwe bestelapplicatie laten ontwikkelen: Eten&Zo, die op vrijwel niets meer lijkt op de bestelapplicaties voor de professionele koks. Eten&Zo ondersteunt met recepten, inspireert met nieuwe maaltijden en herinnert de besteller eraan als er te weinig maaltijden voor een dag besteld zijn. Daarnaast helpt het in de afstemming tussen medewerkers omdat veel zorgmedewerkers parttime werken.

Ontwikkeld door Luminis

Beide voorbeelden van projecten die Luminis realiseerde komen alleen tot stand door niet het product maar de gebruiker, écht als uitgangspunt te nemen en daarmee ook de omgeving en het kennisniveau van de gebruiker of vakman. Op die manier ervaart iemand een applicatie als een echte hulp. Als een applicatie als een stuk techniek wordt ervaren, weet je dat er in het ontwerp wat mis is. Want techniek… daarmee kan toch alles!?

Meer informatie over LUMINIS ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!