Terugblik op finale techniekwedstrijden bij InstallatieWerk

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk

Zes studenten van verschillende mbo-scholen streden op 11 en 12 mei om de titel beste sanitaire- en verwarmingstechnicus en nog eens zes studenten om de titel beste elektrotechnicus gebouwen tijdens de nationale finale van Skills Heroes vakwedstrijden, editie 2016-2017.

Terugblik op finale techniekwedstrijden bij InstallatieWerk

De finales vonden plaats bij InstallatieWerk te Den Bosch. Samen met WorldSkills Netherlands organiseerde InstallatieWerk deze finales.

Vakmanschap

De vakwedstrijden zijn voor de technische installatiebranche een stimulans voor excellentie in vakmanschap. Tijdens de nationale finales in Den Bosch streden de mbo-talenten twee dagen lang. Ze voerden opdrachten uit in hun vakgebied die werden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven. Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor de studenten dat zij een bijzondere leerervaring krijgen die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming.

Winnaars

Erik Klinkerberg van het Alfa College en werkzaam bij De Groot Installatiegroep werd de beste elektrotechnicus gebouwen.

Julian van Lohuizen werd de winnaar van de finale sanitaire- en verwarmingstechnicus. Julian volgt zijn opleiding op het Deltion College, is een leerling van InstallatieWerk Noord, Oost en Flevoland en werkzaam bij Elders Totaalinstallateur in Raalte.

Wereldkampioenschap in Abu Dhabi

Julian van Lohuizen werd Nederlands kampioen met de prachtige score van 555 punten. Daarmee  kwalificeerde hij zich voor het WK voor beroepen dat in oktober in Abu Dhabi gehouden wordt. Hij zal daar als vertegenwoordiger van Nederland de strijd aangaan om de titel ‘beste sanitaire- en verwarmingstechnicus’ van de wereld.

 

Meer informatie over IW BRABANT-ZEELAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!