Tesla Motors introduceert nieuwe opties voor model S

  • Automotive
  • Bron: Tesla Motors

Tesla Motors (NASDAQ: TSLA) introduceert nieuwe opties voor Model S en meer flexibiliteit voor klanten om hun auto samen te stellen.

Tesla Motors introduceert nieuwe opties voor model S

Daarnaast is er nu in Europa de mogelijkheid om Model S op te laden met de CHAdeMO-adapter, gebruik makend van 50 kWh CHAdeMO laadstations.

Tesla streeft ernaar haar activiteiten voortdurend te verbeteren door te luisteren naar feedback van klanten. Dat heeft geleid tot meer mogelijkheden om Model S in Europa te configureren. Bestaande optiepakketten zijn ontbundeld, zodat klanten een auto kunnen samenstellen die optimaal voldoet aan hun wensen. Zo zijn nu alle interieurvarianten voor stoelen en kleuren leverbaar voor elke uitvoering. Klanten die omgeven willen worden door premium leer op de portieren, onderste panelen en armsteunen, kunnen kiezen voor een uitgebreid lederpakket. Daarnaast introduceert Tesla een aantal fraaie nieuwe opties, waaronder een nieuwe 19-inch velg, mistlampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels, die nu deel uitmaken van het techpakket. Voor een unieke uitstraling van de Model S Performance uitvoering kunnen klanten kiezen voor de speciale remklauwen in Tesla-rood. Tot slot kan de bodem van de middenconsole optioneel worden voorzien van een stukje “jachtvloer”, passend bij het interieur van de auto.

CHAdeMO adapter

Naast de extra mogelijkheden om de perfecte Model S samen te stellen, biedt Tesla klanten nu ook meer alternatieven om de auto op te laden, door de CHAdeMO adapter als optie aan het programma toe te voegen. Klanten kunnen daardoor gebruik maken van het netwerk van CHAdeMO-stations, die 240 km range per oplaaduur toevoegen aan Model S.

Nieuwe Europese prijzen

Tesla wil heldere en transparante prijzen bieden en houdt daarom doorlopend de valutakoersen scherp in de gaten, zodat de prijzen bij belangrijke en blijvende fluctuaties aangepast kunnen worden. Zo zijn onlangs de prijzen van Model S in Europa gewijzigd. De vanafprijs van Model S in Nederland is nu EUR 69.000. Een prijsoverzicht van de verschillende uitvoeringen en individuele opties en pakketten is te vinden op onze website.

Verdere uitbreiding in Europa

Tesla Europagroeit gestaag: vrijwel wekelijks wordt het netwerk van service centers en stores verder uitgebreid. De afgelopen paar maanden hebben sales- en servicecenters hun deuren geopend in Amsterdam, Kopenhagen, Bergen, Oslo , Hamburg en Stuttgart en werd een retail design store geopend in Londen, in het populaire winkelcentrum Westfield.

En de groei zet door, met binnenkort de opening van nieuwe service centers in Frankfurt, Düsseldorf en Stavanger. In Nederland staan stores en service centers in Amsterdam, Arnhem en Den Haag op de planning.
Ook het netwerk van Superchargers wordt verder uitgerold na de opening van de eerste staions in Noorwegen deze zomer. Voor het einde van dit jaar zijn de eerste Superchargers beschikbaar in Duitsland en langs de grote verbindingswegen tussen Nederland en Duitsland. De laatste updates over het uitrollen van Supercharger zijn hier te vinden.

Over Tesla

Tesla Motors (NASDAQ: TSLA) heeft als doel de overgang van de wereld naar duurzaam transport te versnellen door een complete reeks steeds betaalbaardere elektrische auto's aan te bieden. Het in Californië gevestigde Tesla ontwerpt en produceert elektrische auto's en onderdelen voor elektrische aandrijvingen voor partners zoals Toyota en Mercedes.

Over Model S

Model S is de eerste premium sedan ter wereld die van het begin af aan is opgebouwd als een elektrische auto, nauwgezet ontworpen om de verwachtingen die het publiek heeft van wat een auto kan zijn, naar een hoger niveau te tillen. Kloppend hart van Model S is de beproefde Tesla-aandrijving, die garant staat voor zowel een ongeëvenaard bereik als een unieke rijervaring. Dankzij een stijve carrosserie, een ideale gewichtsverdeling van bijna 50/50 en een opmerkelijk laag zwaartepunt biedt Model S het reactievermogen en de behendigheid die verwacht worden van de beste sportwagens ter wereld, gecombineerd met de rijkwaliteit van een sedan.

Model S is met zijn twee accuvarianten van 60 kWh en 85 kWh de maatstaf voor elektrisch rijbereik, waarbij de laatste ongeëvenaarde prestaties biedt tot maximaal 500 km (volgens de NEDC-rijcyclus). De beide accu's zitten in eenzelfde behuizing en zijn op dezelfde wijze in het voertuig geïntegreerd, met voordelen voor de structuur, de aerodynamica en het rijgedrag. De drie accu's gebruiken speciale lithium-ioncellen voor motorvoertuigen, die ontwikkeld werden voor een optimale energiedichtheid, een optimaal temperatuurbeheer en maximale veiligheid.

Omdat er geen interne verbrandingsmotor of cardantunnel nodig is, biedt Models S meer ruimte in het interieur dan elke andere sedan in zijn klasse en beschikt de auto over een tweede extra bagageruimte onder de kap. In het interieur prijkt een 17-inch touchscreen met internetfaciliteiten.

Levering van Model S met het stuur rechts zal volgens planning van start gaan vanaf het voorjaar van 2014. Tesla registreert reserveringen voor Model S zowel online als instore.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!