The Economic Board x Papendal schijnt licht op topsport, ondernemerschap en cultuur in de regio Arnhem Nijmegen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: The Economic Board

Op 13 september jongstleden presenteerde The Economic Board x Papendal een programma rondom topsport, ondernemerschap en cultuur in de regio Arnhem Nijmegen. Dé randvoorwaarden van een economisch sterke regio.

The Economic Board x Papendal schijnt licht op topsport, ondernemerschap en cultuur in de regio Arnhem Nijmegen

De dag werd geopend middels een spannende dansvoorstelling van Introdans, waarbij dansers op vijf podia om de beurt tegen elkaar dansten. Een mooie vergelijking met hoe het er soms in de Board aan toe gaat, aldus directeur Sigrid Helbig.

Een uitstekend cultureel aanbod

Helbig: ''Er zijn levendige discussies over hoe de regio neer te zetten. Maar in elk geval is duidelijk dat cultuur belangrijk is. De drie culturele instellingen die vandaag het podium krijgen in Papendal zijn niet voor niets uitgenodigd. Het uitstekende culturele aanbod in de regio is een belangrijk onderdeel van het goede vestigingsklimaat.’’

Een coole plek waar Food en Health bij elkaar komen

Ook op sportgebied springt de regio er uit met Sportcentrum Papendal, waar topsporters trainen voor wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. En er gebeurt meer. Helbig: “Papendal is een coole plek waar Food en Health bij elkaar komen. Wij als Economic Board hebben de taak om te laten zien hoe cool de regio is. Anderen moeten je eerst zien staan en dan zien zitten!”

Van vitaal belang

Ook Premier Rutte ziet de regio zitten. In een videoboodschap vertelde hij hoe belangrijk de ontwikkelingen in het gebied zijn, ook voor de rest van Nederland. “Het maakt mij als Hagenaar bescheiden om me te realiseren dat ik eigenlijk in Arnhem of Nijmegen of Wageningen West woon. In jullie deel van Nederland gebeuren prachtige dingen. Of het nu de sport is of de gezondheidszorg of de landbouw. Het is echt een samengaan van heel veel innovatieve concepten en aanpakken. Ook grensoverschrijdend, met de Duitsers bijvoorbeeld. Dit is voor Nederland als innovatieland van vitaal belang.”

Sfeerimpressie

Voor de volledige sfeerimpressie van het evenement, inclusief foto’s en filmpjes kunt u terecht op de website van The Economic Board

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!