Thema Fruitcorso Tiel 2018 bekend

Op zaterdag 15 september aanstaande vindt in regio Rivierenland voor de 58e keer op rij het jaarlijkse Fruitcorso plaats. Dit keer is de samenwerking van organisator Stichting 4-Stromenland met FruitDelta Rivierenland nog intensiever. Daarom krijgt het Fruitcorso een nieuwe naam: Fruitcorso Tiel, het oogstfeest van de FruitDelta.

Thema Fruitcorso Tiel 2018 bekend

Ook is het thema van de Inspiratiebijeenkomst voorafgaand aan het Fruitcorso bekend: ‘De kracht van innovatie'.

Stimuleren bekendheid van de FruitDelta

Op 21 juni ondertekenden voorzitter Hans Beenakker van Regio Rivierenland en Rian Verwoert, voorzitter van Stichting 4-Stromenland, het sponsorcontract. Het stimuleren van dit iconische evenement in Rivierenland is onderdeel van een bredere strategie om FruitDelta Rivierenland meer bekendheid te geven bij een breed publiek. Volgens Hans Beenakker passen de ambities van het Fruitcorso goed bij de ambities van de eigen organisatie: “Vorig jaar was Fruitdelta Rivierenland al gastheer van het evenement. Dat beviel zo goed dat we de samenwerking dit jaar graag doorzetten en zelfs intensiveren.” De toevoeging van de locatienaam van het Fruitcorso en ‘het oogstfeest van de FruitDelta’ maakt in uitingen meteen duidelijk waar het allemaal te doen is en wat de aard is van het fruitfestijn.

Inspiratiebijeenkomst

Regio FruitDelta Rivierenland is het samenwerkingsverband van de tien gemeenten van Regio Rivierenland en andere overheden, organisaties, ondernemers en onderzoek- en onderwijs in Rivierenland. Zij organiseren op 15 september voorafgaand aan het Fruitcorso voor de tweede maal een inspiratiebijeenkomst. Dit is dé netwerkbijeenkomst voor de samenwerkende partners en relaties van FruitDelta Rivierenland. Het doel is natuurlijk om elkaar in ontspannen setting te ontmoeten, maar ook om (van elkaar) te leren, geïnspireerd te raken, nieuwe verbindingen te maken en samen het Fruitcorso-weekend in stijl af te trappen. Vorig jaar organiseerde FruitDelta Rivierenland voor de eerste keer deze bijeenkomst. Het thema was toen ‘De kracht van emotie’. Circa 150 relaties bezochten deze bijeenkomst, die werd gehouden in de Agnietenhof in Tiel.

Thema en invulling

Ook dit jaar is dit theater in Tiel het decor voor de Inspiratiebijeenkomst. Het thema is dit keer ‘De kracht van innovatie’. Niet alleen vinden er in regio Rivierenland talloze innovatieve ontwikkelingen plaats. Ook kan de regio profiteren van innovaties die buiten de regiogrenzen het licht zien. Futuroloog Peter van der Wel neemt u mee de toekomst in en werpt een blik op ongelooflijke innovaties die ons te wachten staan. Daarnaast stelt Regio Rivierenland een panel van innovatieve ondernemers samen en vraagt de organisatie u om uw smartphone mee te nemen én aan te zetten. Die zult u namelijk nodig hebben. Tot slot laten enkele ondernemers u letterlijk proeven van hun vernieuwende producten. Weleens een eetbare bloemenmuffin of worteldog gegeten? Tijdens Fruitcorso Tiel krijgt u de kans!

Meer informatie

Op de hoogte blijven van het programma, meer informatie of alvast uw tickets kopen? Houdt dan de website van Fruitcorso Tiel goed in de gaten. 

Meer informatie over FruitDelta Rivierenland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!