Thermobile Industries helpt bedrijven die kampen met ongedierte uit de brand

  • Zakelijke dienstverlening

Met de verkoop van verwarmings- en ventilatieproducten aan landen in Europa en daarbuiten hebben medewerkers van Thermobile Industries steeds meer gespecialiseerde kennis opgedaan. Het deed de fabriek besluiten om voor bedrijven die kampen met ongedierte specifieke producten te ontwikkelen.

Thermobile Industries helpt bedrijven die kampen met ongedierte uit de brand

De verwarmingsproducten die het bedrijf verkoopt, lenen zich namelijk uitstekend voor dit soort problematiek. Algemeen directeur Maurice de Vlieger: “Voor ons is dit een relatief nieuwe markt, die we sinds een aantal jaar aan het verkennen zijn.”

Bestrijden van ongedierte

In het bestrijden van ongedierte kunnen bedrijven, en particulieren, te maken hebben met insecten van klein tot groot formaat. Torren, kevers en wormen bijvoorbeeld, vormen een veelvoorkomend probleem. De verwarmings- en ventilatieproducten van Thermobile Industries kunnen breed worden ingezet. Bakkerijen maar ook fabrieken waar grondstoffen worden gemaakt voor voedingsmiddelen, schakelen de hulp in van producten van het bedrijf uit Breda. Naar de TBD 18 PC elektroheater bestaat veel vraag, maar ook andere kachels, bleken na enkele aanpassingen geschikt.

Pesticide

De Vlieger licht toe: “Wat bedrijven tot voor kort vaak deden, was pesticide toepassen. Dan heb je het over het gebruik van gif, waarvoor de regels zijn aangescherpt. Het gebruik van pesticide heeft een groot voordeel: het is goedkoop en makkelijk in gebruik. Een nadeel is echter het residu van het gif. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar voor bakkerijen en fabrieken is het dat meestal wel.” De Vlieger legt uit dat het verwarmen van een ruimte daar een prima alternatief voor vormt. “De behandeling neemt alleen iets meer tijd in beslag.” Gedurende een bepaalde periode dient een ruimte te worden verwarmd tot een temperatuur van 45° tot 65° C bereikt is. Sensoren meten of die temperatuur in (de gehele) iedere ruimte wordt bereikt.

Geleidelijk verwarmen

“Met name in oude gebouwen trekt het ongedierte zich op zo’n moment terug in het hout. Is de periode van verwarmen te kort, dan blijven ze in leven. De meest toegepaste periode van verwarmen duurt dan ook wat langer, tot wel zo’n 48 uur. Ongedierte zoekt altijd een plek op waar het nog is uit te houden, het schuilt voor de warmte. Verwarm je een ruimte geleidelijk, dan weet de temperatuur alle uithoeken te bereiken.” Een effect op eventueel aanwezige machines is er niet, zo lang de temperatuur niet boven een vooraf bepaalde maximale temperatuur uitkomt. Verwacht een bedrijf daar toch boven te komen, dan dienen bepaalde machines uit de ruimte te worden gehaald. Zodra de klus er op zit, stopt de aanvoer van warmte en koelt de ruimte vanzelf af.

Ongediertebestrijding

Bedwantsen

Het zijn niet alleen de bakkerijen en fabrieken die de hulp inschakelen van de luchtverhitters van Thermobile Industries. “Met de opkomst van bedwantsen en luis zie je steeds meer hotels van de oplossing gebruik maken”, weet De Vlieger. “Ook in kantoren,  treinstellen, vliegtuigen en woonhuizen wordt het probleem op deze manier aangepakt.” De regelgeving ten opzichte van zendingen overzee werd aangescherpt en daardoor dienen ook containers eerst door middel van warmte te worden ontsmet. “Het is aan onze apparatuur om een zeecontainer in z’n geheel op temperatuur te brengen en te houden. Is de container eenmaal ontsmet, dan kan er een sticker op en gaat deze op transport.”

Verdere ontwikkeling

Bedrijven en particulieren maken dankbaar gebruik van de apparatuur van (een) (de) warmtespecialist en schakelen een expert in die precies weet hoe deze mag worden toegepast. “Zo’n expert is onontbeerlijk, die weet immers precies te vertellen of apparatuur op de juiste manier is geïnstalleerd. Is dat niet het geval, dan verplaatsen insecten zich naar een plek waar ze kunnen schuilen en overleven. Aan de hand van metingen is heel eenvoudig te vertellen waar nog behoefte is aan extra capaciteit.”

De Vlieger benadrukt dat zijn bedrijf geen expert is in het toepassen van warmtebestrijding maar hier de producten voor ontwikkelt en verkoopt. Wat hij wel merkt, is dat steeds meer bedrijven met Thermobile Industries in gesprek willen om te praten over mogelijkheden tot samenwerking. “Samen kunnen we bekijken welke apparatuur het beste geschikt is en wat in de apparatuur eventueel aangepast kan worden of verder ontwikkeld. Daar staan we absoluut voor open.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over THERMOBILE INDUSTRIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!