Throwback Thursday - Terug naar de allereerste palletwikkelaar

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Lantech / Bob Lemmen

In de jaren '70 waren twee broers, Pat en Bill Lancaster, vastbesloten om een probleem op te lossen. Bij het verzenden van producten moesten honderden individuele dozen op een vrachtwagen worden geladen, of werden metalen riemen of krimpzakken gebruikt om de ladingen te bundelen.

Throwback Thursday - Terug naar de allereerste palletwikkelaar

Al deze opties kostten veel tijd en energie. Het één voor één laden van de dozen was hard werk en riemen of krimpzakken waren duur. Hoe konden ze het bundelproces verbeteren?

Eerste palletwikkelaar

De broers Lancaster introduceerden de eerste palletwikkelaar op de 'Packaging Machinery Manufacturer's'-vakbeurs van 1973. Ze ontwikkelden een manier om palletladingen te bundelen door ze met lagen plastic folie te omwikkelen. Dit was sneller en goedkoper dan de andere methoden. Veertig jaar later is de palletwikkelaar de meest gebruikte manier om pallets te bundelen. Hierdoor besparen bedrijven elk jaar miljarden, want hun productiviteit is gegroeid en de transportschade is verminderd. Hier stopt het echter niet. Dit is pas het einde van het begin.

De komende uitdaging

De kwaliteit van de palletwikkeling - hoe goed de palletlading is omwikkeld - van het overgrote deel van de palletladingen die tegenwoordig worden verzonden, is niet zo goed als ze zou kunnen of moeten zijn. Hierdoor bereiken te veel producten hun bestemming in onverkoopbare toestand. Dit leidt tot milieuvervuiling, aangezien veel van die producten op stortplaatsen terecht komen. Ook wordt geschat dat dit alleen al voor de sector van de consumentengoederen, voedingswaren en dranken ongeveer 60 miljard dollar verlies veroorzaakt.

We zijn ervan overtuigd dat door simpelweg beter te palletwikkelen de helft van die onverkoopbare producten kan worden gered. De technieken voor effectieve palletwikkeling zijn duidelijk aangetoond en in theorie verraderlijk eenvoudig, maar ze kunnen ingewikkeld of moeilijk implementeerbaar zijn in de complexe omgevingen van moderne fabrieken en magazijnen.

Wat nu?

Ons doel is om de miljarden dollar verlies door onverkoopbare producten sterk te verminderen door het voor onze klanten makkelijker te maken om doeltreffend te palletwikkelen. Daarom zetten we ons volop in om technologie en machines te ontwikkelen die dit mogelijk maken.

Voor meer informatie gaat u naar de website van Lantech

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!