Tijdens de VR-Roadtour in vogelvlucht langs innovaties

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Regio Arnhem Nijmegen

De Regio Arnhem Nijmegen maakt een roadtour langs 18 gemeenten en start in Nijmegen op morgen vrijdag 19 januari aanstaande. De VR-Roadtour start op het Wondertuin Festival in Nijmegen.

Tijdens de VR-Roadtour in vogelvlucht langs innovaties

Inwoners en bestuurders zijn zelf hoofdrolspeler in virtualreality-film


Van hightech hotspots tot verrassende innovaties. Tijdens de VR-Roadtour gaat er een wereld open. Inwoners en bestuurders uit de regio Arnhem-Nijmegen krijgen een exclusieve virtuele kijk achter de schermen. Met een speciale bril wordt iedereen onderdeel van een zes minuten durende virtualreality-film. Van januari t/m maart komt de roadtour naar achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. De roadtour begint vrijdag 19 januari op het Wondertuin Festival tijdens het European Green Capital Festival in Nijmegen. De VR-Roadtour is een initiatief van de Regio Arnhem Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door The Economic Board en de Provincie Gelderland.

Buitenlandse bedrijven zijn onder de indruk van de regio. Er is een gunstig vestigingsklimaat, waardoor steeds meer bedrijven en investeerders geïnteresseerd zijn. Dat betekent onder andere nieuwe banen, meer bedrijvigheid én innovatie! In de virtualreality-film kunnen bestuurders en inwoners beleven hoe innovatief de regio nu echt is. Niet op een scherm in de bioscoop maar zo dichtbij als maar mogelijk is. Iedereen is namelijk zelf de hoofdrolspeler in deze rondreis door de regio. Door de nieuwste en meest geavanceerde filmtechnologie word je letterlijk midden in de film geplaatst en bezoek je moderne hotspots, laboratoria, campussen, behandelruimtes en andere bijzondere plekken. Ontdek wat de regio in huis heeft en rol van de ene ‘wow-ervaring’ in de andere!

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van The Economic Board:
“Onze regio vanuit alle hoeken belicht. Zelfs te beleven vanuit New York! We zijn er trots op om onze regio op deze innovatieve manier wereldkundig te maken.”

Over de VR-Roadtour

De Regio Arnhem Nijmegen rolt met deze VR-Roadtour de rode loper uit. Op 19 januari 2018 van 16.00 tot 20.00 uur is iedereen uitgenodigd om op het Wondertuin Festival tijdens het business café in Museum het Valkhof in Nijmegen de virtualreality-film te bekijken, en zo een bezoek te brengen aan de highlights van de stedelijke regio Arnhem-Nijmegen en foodvalley Wageningen.

Van januari t/m maart komt de roadtour op initiatief van de Regio Arnhem Nijmegen naar achttien gemeenten in Gelderland. Kijk voor alle data op: RegioAN.nl/roadtour.

De VR-Roadtour is een initiatief van de Regio Arnhem Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door The Economic Board en de Provincie Gelderland.

Over het Wondertuin Festival

Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Na steden als Kopenhagen, Bristol en Hamburg is Nijmegen de eerste Nederlandse stad die de eretitel Groene Hoofdstad van Europa mag dragen! Deze betiteling wordt gevierd met een driedaags festival rond het thema duurzaamheid. Voor alle doelgroepen, jong en oud. Inspirerend, zinnenprikkelend én dansbaar.

Wondertuin laat zien waarom Nijmegen deze titel heeft verdiend en hoe ze deze het komend jaar verder inhoud wil geven. De universele noodzaak van duurzaamheid wordt onderstreept met mooie verhalen en zet nationale én lokale initiatieven in het licht. We laten zien dat duurzaam leven niet iets is voor een ander, maar een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen. En je kunt op Wondertuin ook geweldig dansen, eten & drinken en van kunst, muziek en theater genieten. Het is en blijft natuurlijk wel een festival...

Meer informatie over Regio Arnhem Nijmegen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!