Tilburg Trofee voor Toine van de Ven

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Tilburg

Toine van de Ven van Capi Europe B.V. kreeg vrijdag 9 maart de Tilburg Trofee voor zijn ambassadeurschap op het gebied van reshoring en maatschappelijk werkgeverschap in Tilburg.

Tilburg Trofee voor Toine van de Ven

Toine van de ven met de Tilburg Trofee naast Erik de Ridder

Locoburgemeester Erik de Ridder reikte de Tilburg Trofee uit ter gelegenheid van de opening van het nieuwe bedrijfspand aan de Asteriastraat 17-19.

Toine van de Ven is sinds 2007 oprichter en directeur van Capi Europe B.V.; een Tilburgs bedrijf dat kunststof bloempotten produceert.

In 2012 heeft Toine van de Ven de productie teruggehaald van China naar Nederland. Met deze zogenoemde reshoring heeft hij gezorgd voor een duurzame manier van produceren en een toename van het aantal arbeidsplaatsen. Daarnaast biedt hij langdurig werklozen en mensen met een handicap uitzicht op een baan. Hij werkt hiertoe nauw samen met leerwerkbedrijf Diamant Groep.

Toine van de Ven is op het gebied van reshoring pionier en ambassadeur en heeft meerdere Tilburgse ondernemingen geïnspireerd om ook productielijnen terug te halen naar Nederland. De afgelopen jaren is hij voor Tilburg een voorbeeld geweest op het gebied van social innovation. In december 2017 heeft de provincie Noord-Brabant Toine van de Ven opnieuw uitgeroepen tot één van 'Brabants Besten'. Brabants Besten zijn ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die worden benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. Door andere werkgevers te inspireren, werken deze ondernemers aan een sterke en sociale regionale economie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!