Time Shift Energy Storage wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2018

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Stichting Kiemt

Tijdens het Kiemt congres op 1 oktober jongstleden is uit drie genomineerden Time Shift Energy Storage door de vakjury als winnaar gekozen voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018. Casper Scheltinga: “Dit helpt ons om te groeien en nieuwe mensen aan te nemen uit de regio.”

Time Shift Energy Storage wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2018

Met het winnen van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 heeft Time Shift Energy Storage een cheque van 10.000 euro mogen ontvangen. “Het was zeer moeilijk. Het waren allemaal prachtige projecten. We hebben overwogen dat de winnaar sterke maatschappelijke drijfveer toont, een sterke regionale binding heeft en goed ondernemerschap laat zien!”, aldus Jan Terlouw. 

Jan Terlouw Innovatieprijs

Kiemt reikte deze prijs voor de achtste keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Gebruikte batterijen hergebruiken

Time Shift Energy Storage maakte indruk omdat zij industriële energieopslag systemen hebben op basis van 2nd life batterijen. Momenteel worden de meeste batterijen nog vernietigd. Time Shift Energy Storage heeft echter een systeem waarmee zij gebruikte batterijen kunnen hergebruiken. Met dit systeem kunnen grote industrieën kosten besparen en worden de maatschappelijke kosten van netbeheerders verlaagd.  

Ambitieprijs 2018

Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs is ook de Ambitieprijs, een geldbedrag van 5.000 euro, uitgereikt. Green Minerals is de winnaar van de Ambitieprijs. Naast het prijzengeld wint Green Minerals vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Over stichting Kiemt

Stichting Kiemt versnelt de transitie naar de circulaire economie en bevordert het innovatieve ondernemersklimaat. Zo dragen zij bij aan een duurzame woon- en leefomgeving. Kiemt faciliteert, ondersteunt en adviseert een groot netwerk van ondernemingen, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen bij complexe vraagstukken. Door het delen van ervaringen, bevindingen en oplossingen stimuleert Kiemt de beweging en vooruitgang.

Meer informatie over KIEMT, STICHTING:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!