Toekomst Brede Economie door samenwerking

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Midden

De regionale economie tussen Arnhem en Nijmegen moet gestimuleerd worden door betere profilering en samenwerking

Dat was een van de uitkomsten van de discussie gisteravond tijdens het debat Brede Economie van A tot Z in Lent. Inzet was om de kansen voor de regionale economie en de Brede Economie (ambachten, detailhandel, horeca, vrijetijdseconomie en delen van de zakelijke dienstverlening) in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen meer te benutten.

Volgens meer dan 100 ondernemers, vertegenwoordigers van regionale overheid en onderwijs liggen de kansen vooral in het samenwerken en sterker profileren van het middengebied. Zoals een van de aanwezigen treffend aangaf: ”Overbetuwe en Lingewaard zijn het beleg tussen de twee boterhammen waardoor deze nog smaakvoller worden”.

Samenwerken loont

Zowel Alex van Hooff, algemeen directeur van Burgers’ Zoo, als Patrick Manning, hoofd afdeling Ruimtelijke Ordening van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel benadrukten dat samenwerking tussen ondernemers, maar ook samenwerking met regionale overheid en onderwijs kansen biedt voor de verschillende sectoren van de brede economie. Sterker nog, samenwerken en slimme verbindingen leggen is noodzakelijk. Patrick Manning adviseerde daarnaast in zijn inleiding over de ontwikkelingen in de detailhandel om te focussen op groeimarkten 65+ en eenpersoonshuishoudens.

Profileren middengebied

Uit de workshops kwam verder onder andere naar voren dat het middengebied (Overbetuwe en Lingewaard) niet echt een duidelijk profiel heeft. De oproep kwam daarom om een eigen profiel te ontwikkelen en het middengebied met zijn attracties, natuur, cultuur, bedrijfsleven en ligging beter in de markt te zetten.

Sociale Media

Ook Social Media zou als marketinginstrument beter moeten worden benut. De Kamer van Koophandel zal een LinkedIn groep ‘Brede Economie’ aanmaken en de deelnemers aan het debat uitnodigen zich hierbij aan te sluiten.

Economische debatten

De bijeenkomst ´Brede Economie van A tot Z, van ambachten tot zakelijke dienstverlening´ maakt onderdeel uit van een reeks van economische debatten die wordt georganiseerd op initiatief van de Rabobank, Kamer van Koophandel, Stadsregio Arnhem Nijmegen, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland/Midden en in samenwerking en afstemming met het regionale bedrijfsleven. Op 19 mei vindt nog een tweede debat over de Brede Economie plaats in de Linde in Groesbeek voor het gebied ten zuiden van Nijmegen. De debattenreeks wordt dit najaar afgesloten met een congres. Met de economische debatten willen de initiatiefnemers de lokale en regionale economie versterken en de koers bepalen voor de Economische Agenda 2020.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!