Toltarief Westerscheldetunnel mogelijk niet omhoog

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Westerscheldetunnel

De NV Westerscheldetunnel gaat bekijken of ze de tarieven voor de tunnel per 1 januari gaat verhogen, of dat de tarieven gelijk kunnen blijven. Dat zegt directeur Harald Schoenmakers van de NV, na afloop van de statencommissie Bestuurlijke Zaken.

Toltarief Westerscheldetunnel mogelijk niet omhoog

Miljoenenwinst

De toltarieven zijn de afgelopen jaren gelijk gebleven. Een passage met een personenwagen bijvoorbeeld, kost al jaren 5 euro. Afgesproken is dat de tarieven met ingang van 1 januari 2016 weer met 2 procent mogen stijgen. Maar politieke partijen in provinciale staten wijzen erop dat de Westerscheldetunnel over vorig jaar een miljoenenwinst heeft geboekt. Daardoor zou de verhoging dus eigenlijk niet nodig zijn. Schoenmakers zegt hun opmerkingen "te gaan bekijken". De provincie is een belangrijke aandeelhouder in de tunnel, en mag daarom meepraten over de tarieven.

Opvallend

Volgens Schoenmakers zijn de opmerkingen van de politieke partijen een opvallend signaal. "Jarenlang is gehamerd op het jaarlijkse verhogen van de tarieven, zodat we de tunnel wellicht eerder tolvrij kan worden gemaakt. Maar als de politiek nu een ommezwaai wil maken, willen wij wel kijken of we daarin mee kunnen gaan. Eén van onze doelstellingen is de tarieven zo laag mogelijk te houden", zegt Schoenmakers.

Tolvrije dagen

De zes tolvrije dagen per jaar blijven gehandhaafd. "Dat is een groot succes. We zien op die tolvrije dagen dat het verkeer door de Westerscheldetunnel met 35 tot 50 procent toeneemt", aldus de tunneldirecteur. Volgens hem kost dat zijn organisatie weinig. Het zijn volgens hem automobilisten die anders niet door de tunnel heen zouden rijden, maar nu de gelegenheid nemen om eens in Zeeuws-Vlaanderen of boven de Westerschelde te gaan kijken

Meer informatie over N.V. WESTERSCHELDETUNNEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!