Topsprekers en cleantechsessies op dinsdag 3 februari

  • Technologie
  • Bron: Cleantech Regio

Het jaarlijkse congres Cleantech Tomorrow wordt dit keer gehouden op 2 en 3 februari 2015 in Apeldoorn. Twee dagen waarin onderwijs, overheid en ondernemers ervaringen en reisverhalen uitwisselen over hun reis naar de schone en duurzame toekomst.

Topsprekers en cleantechsessies op dinsdag 3 februari

Net als in 2014 wordt een inspirerend en prikkelend programma georganiseerd. Een programma rondom cleantech: schone technologie voor bedrijfsleven, overheid en burgers. Het overbrengen van inspiratie, het aanjagen van een duurzame economie en de rol van de mens daarin staan centraal. Het accent in 2015 ligt op grondstoffen en voedsel.

Topsprekers

Op 3 februari zullen Louise Fresco, John D. Liu en Wiebe Draijer als spreker op het congres in Apeldoorn aanwezig zijn. Ook expeditieleider Robert Swan mogen we weer verwelkomen. Als landbouw- en voedseldeskundige en bestuursvoorzitter van de universiteit van Wageningen, zal Louise Fresco ingaan op het belang van efficiëntie en duurzaamheid in de landbouw en voedselvoorziening in de wereld.

John D. Liu, journalist, filmmaker en oprichter van het Environmental Education Media Project, vertelt over zijn ecologische projecten in o.a. China en zijn missie voor biodiversiteit en ecologisch herstel. Hij is vastberaden en wil aantonen dat ecologisch herstel niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zinvol – zowel voor de plaatselijke bevolking als voor overheden.

Als voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank belicht Wiebe Draijer de economische kant van een duurzame economie. Met het nationaal energieakkoord heeft hij als voormalig voorzitter van de SER een brug kunnen slaan tussen economie en ecologie.

Expeditieleider en oprichter van de Stichting 2041 Robert Swan schudde ons vorig jaar tijdens het congres wakker. Wat is er sindsdien gebeurd? Swan gaat in op de ontwikkelingen rondom zijn Educational Bases (E-bases) wereldwijd, de activiteiten van de Stichting 2041 en de link naar jongeren in de Cleantech regio. Tijdens de cleantechsessies kunt u kennis opdoen over diverse duurzame onderwerpen. Er is volop keuze uit inspirerende thema’s.

Match tussen bedrijfsleven en onderwijs

Ook is er op Cleantech Tomorrow veel aandacht voor onderwijs. Zo worden in het Talent Event jonge, talentvolle studenten gematcht met bedrijven. En we maken bekend wie de winnaar is van de finale van de Holland Cleantech Challenge – daarbij ontwikkelden studenten een duurzame oplossing voor een actueel vraagstuk van het bedrijfsleven. Ook zullen innovatieve bedrijven en lokale initiatieven op het gebied van cleantech zich presenteren op Cleantech Tomorrow.

Cleantech Regio

De regio Stedendriehoek staat bekend als Cleantech Regio en bevat veel bedrijven die zich bezig houden met schone technologie. Zowel qua producten, afvalstromen en processen zijn veel bedrijven in de Stedendriehoek bezig met onderwerpen als cleantech, circulaire economie en biobased productie. Een regio vol innovatie. Daarnaast bevat de regio een meer dan gemiddeld aantal ‘bottum up’ initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Inwoners zijn zich meer dan gemiddeld bewust van de noodzaak om schone maatregelen te verankeren in de samenleving. Het aantal burgerinitiatieven rondom duurzaamheid is relatief gezien hoog. Waarom dit congres? Inspiratie, kennisoverdracht en de juiste contacten creëren voor de gasten: dat is het doel van Cleantech Tomorrow. Inspiratie de sleutel is om het verschil te maken. Op Cleantech Tomorrow vindt u vele succesvolle voorbeelden die doen volgen. Het inspireren van onze jeugd en studenten, onze beslissers van de toekomst, is van groot belang.

Voor wie?

Cleantech Tomorrow is interessant voor iedereen die in wil zetten voor een duurzame en economisch florerende economie. Partijen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en burgerinitiatieven zijn aanwezig op Cleantech Tomorrow.

Registreer nu

In 2014 vond het eerste succesvolle editie van ‘Cleantech Tomorrow’ plaats in Deventer. Het congresprogramma stond in het teken van ‘een reis naar een schone toekomst’. De reis wordt vervolgd op 2 en 3 februari in Apeldoorn. Reist u mee? U kunt zich nu al registeren via misja@cleantechregio.nl en u ontvangt binnenkort nadere informatie.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!