Toscon Academy start nieuwe opleiding trailer monteur

  • Automotive
  • Bron: Toscon

Eind augustus 2013 start de opleiding opleiding tot Trailermonteur op MBO niveau weer, aangeboden door Toscon Trailer Servicecenter in samenwerking met het Da Vinci College.

Toscon Academy start nieuwe opleiding trailer monteur

Verschillende trailermonteurs hebben tot nu toe geen specifieke trailerreparateur cursus kunnen volgen en hebben met interne opleidingen en ervaring de huidige kennis opgedaan.

Zonder een goede technische basiskennis van trailertechniek is het werken in onze branche niet meer mogelijk. Daarnaast merk je ook dat er binnen ons vakgebied steeds weer nieuwe technieken en inzichten ontstaan. Al met al genoeg reden voor de trailerbranche om de nodige tijd en aandacht te besteden aan training en opleiding.

Toscon Trailerservice biedt talentvolle monteurs de mogelijkheid om het werk als trailermonteur te combineren met een erkende beroepsopleiding voor de mobiliteitsbranche. Bij voldoende resultaat ontvang je als deelnemer een volwaardig MBO diploma.

De Beroepsbegeleidende leerweg (bbl): De mogelijkheid om werken en leren te combineren, biedt je veel voordelen. Het belangrijkste is dat je binnen je dienstverband in 1 jaar je diploma behaalt.

Praktische opdrachten

Tijdens de opleiding krijg je ook met praktische verwerkingsopdrachten te maken. Op deze manier pas je de leerstof direct toe in de praktijk, de beste plaats om te leren. Een praktijkcoach begeleidt je op de werkplek op weg naar je diploma. Da Vinci College ziet toe op een goed verloop van jouw praktijkopleiding en ondersteunt deze waar mogelijk.

De volgende modules vormen de opleiding:

  1. Elektrotechniek
  2. Luchtdrukverzorgende Componenten
  3. Remsystemen Module
  4. Vering en Onderstellen

Leren door te doen

Tijdens je werk pas je het geleerde toe in de praktijk. Daarnaast worden er speciale praktijkdagen gepland. Op een praktijkdag worden verschillende onderwerpen uitgediept en leer je, onder begeleiding van een vakspecialist, speciale technieken toe te passen.

Algemene vakken

Naast de bovengenoemde onderdelen omvat de mbo- opleiding ook meer algemene vakken, Nederlands, Loopbaan & Burgerschap en rekenen. Deze vakken worden zoveel mogelijk toegespitst op de werkzaamheden binnen je beroep. Als je over een MBO-diploma beschikt dan heb je grote kans dat je deze 'algemene vakken' versneld af kan ronden.

Online lessen via de virtuele klas

Voor deze opleiding volg je gemiddeld 1 x per maand een lesdag. Deze dag wordt op een centrale plaats georganiseerd. Daarnaast volg je elke week een of twee korte geplande lessen in de virtuele klas.

Toelatingseisen

Bij vooropleiding moet je denken aan niveau V(M)BO. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt vastgesteld of je over het noodzakelijke begin niveau beschikt. Naast je eerder behaalde diploma en je werkervaring zijn vooral je inzet en motivatie van belang!

Kosten

De kosten van deze opleiding hebben betrekking op het wettelijk cursusgeld, leermaterialen en andere deelnemer gebonden kosten.

WVA voor de werkgever

Pak dus deze kans en ontwikkel uw personeel of u zelf tot MBO gediplomeerde trailermonteur. Wilt u meer weten over de opleiding tot trailermonteur. Neem dan contact op met Jan van Vugt: j.vanvugt@toscon.com

Meer informatie over TOSCON TRAILER SERVICECENTERS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!