Twee miljoen voor Data Value Center Smart Industry

  • Technologie
  • Bron: BOM

Tijdens het nationale Smart Industry Jaarevent werd afgelopen maandag de aftrap gegeven voor het nieuwe Data Value Center Smart Industry (DVC-SI). De Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van EZK ondersteunen het Center de eerste twee jaar met een bedrag van één miljoen euro.

Twee miljoen voor Data Value Center Smart Industry

De oprichtende partijen investeren eenzelfde bedrag en brengen hun kennis en kunde in. Doel van het DVC-SI is om ondernemers te helpen meer waarde te halen uit data.

Nieuwe diensten en verdienmodellen

In het DVC-SI werken onder andere de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development, Brainport Industries en TNO samen om bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en verdienmodellen waarbij gebruik wordt gemaakt van data. Met het bundelen en toegankelijk maken van kennis, kunde, samenwerkingsverbanden en initiatieven wil het DVC-SI bijdragen aan een versnelde ontwikkeling van de data-economie.

Voor de hightech maakindustrie

Het DVC-SI is een Brabants initiatief, maar staat open voor alle bedrijven in het Nederlandse Smart Industry cluster. Het richt zich op de hightech maakindustrie waar veel data worden gegenereerd in het productieproces, onderhoud en logistiek. Deze doelgroep is met 6.000 bedrijven sterk vertegenwoordigd in Brabant. In een later stadium worden ook bedrijven uit andere Brabantse topclusters betrokken die gelinkt zijn aan de hightech maakindustrie. De oprichting van het DVC-SI is in lijn met het Smart Industry streven om op termijn in meer Nederlandse regio’s soortgelijke centra op te zetten.

Voorlichting en workshops

Gerard Blom, namens de BOM coördinator van het initiatief: “Ondernemers kunnen vanaf nu bij het DVC-SI terecht voor voorlichting en workshops over de mogelijkheden van big data, open data en hun eigen data. Maar ook voor een quick scan, advies op maat en experimenten met nieuwe verdienmodellen. Verder kunnen we bedrijven desgewenst in contact brengen met leveranciers, consultants en kennisinstellingen, of ondersteuning bieden bij het vinden van partners voor samenwerkingsprojecten.”

Meer informatie over de diensten van het nieuwe Data Value Center Smart Industry kunt u vinden op smartindustry.nl. Het DVC-SI is vanaf diezelfde datum bereikbaar via de partners, of via datavaluecenter@smartindustry.nl. Ook kunt u zich via 06-20969760 of gblom@bom.nl wenden tot Gerard Blom (coördinator).

 

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!