Twee nieuwe externe leden in Dagelijks Bestuur WVS-groep

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: WVS-groep

Maandag 29 februari jl. heeft het Algemeen Bestuur van WVS-groep ingestemd met de voordracht om twee nieuwe externe leden te benoemen in het Dagelijks Bestuur.

Twee nieuwe externe leden in Dagelijks Bestuur WVS-groep

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure, zijn de heren Anton van Beers en Peter van der Velden voorgedragen om plaats te nemen in het Dagelijks Bestuur. Zij treden in de plaats van de externe leden Jan Schipper en Stephan Vermeulen.

Deskundigheid en continuïteit

Waar het Algemeen Bestuur van WVS-groep bestaat uit enkel wethouders van de negen deelnemende gemeenten, bestaat het Dagelijks Bestuur, naast drie wethouders (verkozen uit het Algemeen Bestuur) tevens uit twee externe leden. Hier is voor gekozen om specifieke deskundigheid van buiten de organisatie op diverse terreinen zoals bedrijfsvoering, financiën, sociale wetgeving toe te voegen aan het bestuur. Daarnaast zorgt de toevoeging van externe leden voor bestuurlijke continuïteit. Eens in de vier jaar, na de gemeenteraadsverkiezingen, vinden er namelijk wisselingen plaats in het Algemeen- en Dagelijks Bestuur van WVS-groep.

Door de wol geverfd

WVS-groep is trots op de rol die de huidige externe leden van het Dagelijks Bestuur de afgelopen jaren hebben gespeeld. Zowel Jan Schipper als Stephan Vermeulen, hebben een belangrijke rol gespeeld in de plannen om WVS-groep te transformeren van sociale werkvoorziening naar leerwerkbedrijf.

In de daadwerkelijke omvorming naar leerwerkbedrijf, inclusief alle aspecten die daar bij komen kijken, zullen de nieuwe externe leden vanaf 1 april a.s. hun bijdrage leveren. Beiden vanuit hun eigen kennis en ervaring. Zo is de heer Anton van Beers oud directeur van DSV Solutions Holding BV, - en regiovoorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging. De heer Peter van der Velden is oud burgemeester van Breda en is op dit moment voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap u.a. De benoeming van de externe leden is voor de duur van vier jaar.

Het Dagelijks Bestuur ziet er vanaf 1 april a.s. als volgt uit:

  • Dhr. Jean-Pierre Schouw, wethouder gemeente Etten-Leur
  • (voorzitter)
  • Dhr. Hans Verbraak, wethouder gemeente Roosendaal
  • Dhr. Lars van der Beek, wethouder gemeente Woensdrecht
  • Dhr. Peter van der Velden (extern DB-lid)
  • Dhr. Anton van Beers (extern DB-lid)

Meer informatie over WVS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!