Tweede SIDN TechTalk op 18 september

  • Technologie
  • Bron: SIDN

Op woensdag 18 september organiseert SIDN op haar kantoor in Arnhem de tweede SIDN TechTalk. Bij SIDN werken ze in het hart van het internet in Nederland. Een interessant speelveld, waar ze nauw samenwerken met universiteiten en hogescholen.

Tweede SIDN TechTalk op 18 september

En deelnemen aan diverse (internationale) werkgroepen op het gebied van abuse, veiligheid en data. Ook heeft SIDN relaties met veel interessante (tech)partijen in Nederland. Hoe mooi is het om al deze kennis breder te delen?

Voor wie?

Techneuten & studenten uit de regio Arnhem met passie voor hun vak, die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en kennis willen delen.

Programma

18.00 – 19.00 uur: Inloop
Als je nog niet gegeten hebt, zorgt SIDN voor een lekkere maaltijd.

19.00 – 19.30 uur: Talk 1

Online identificatie met IRMA – Jean Popma
Met IRMA (staat voor: I Reveal my Attributes) kun je op een privacy-vriendelijke, beveiligde manier eigenschappen (attributen) van jezelf onthullen (zoals: ik ben boven de 18), zonder dat je andere, niet-relevante informatie over jezelf weggeeft. Via zulke attributen kun je jezelf authenticeren bijvoorbeeld om in te loggen op een webpagina. Daarnaast kunnen IRMA-attributen ook gebruikt worden voor versleuteling en voor ondertekening. IRMA won dit jaar de Internet Innovatie Award 2019. Wat zijn de principes van dit stelsel en hoe verloopt de implementatie?

19.30 – 20.00 uur: Talk 2

Infrastructure security – Benno Overeinder

Recente incidenten waarbij domeinnamen ‘gekaapt’ worden (en daarmee de controle over de services in het domein) of waarbij cryptocurrency wordt gestolen, zijn zorgvuldig geplande aanvallen op onze internetinfrastructuur. In de presentatie gaat Benno in op recente en minder recente internetstandaarden die dergelijke aanvallen kunnen voorkomen of in ieder geval direct zichtbaar maken.

20.00 – 20.30 uur: Talk 3

DNS big data – Maarten Wullink
In deze presentatie vertelt Maarten over de manier waarop we gebruik maken van big data voor het DNS. Elke dag verwerken onze nameservers ongeveer 2 miljard DNS-queries. Een groot deel hiervan gebruiken we voor onderzoek met als doel om de .nl-zone nog veiliger en stabieler te maken. Om dit op een efficiënte manier te doen, ontwikkelden we ENTRADA (ENhanced Top-level domain Resilience through Advanced Data Analysis). We maken gebruik van Hadoop, Amazon S3 en Athena om deze data te analyseren. Maarten vertelt je meer over de mogelijkheden.

20.30 – 21.00 uur: Borrel & napraten

Kijk voor meer informatie op de website van SIDN. Deelname aan de SIDN TechTalk is gratis

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!