Ultieme test voor 'Dock&Go' concept Spierings Smart Logistics

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Smart Hub

Nog geen maand nadat het SMART HUB nieuwbouw magazijn met buitenterrein van Spierings Smart Logistics helemaal voltooid was, kregen ze al te maken met de ultieme test voor het door hen bedachte ‘Dock&Go’ concept.

Ultieme test voor 'Dock&Go' concept Spierings Smart Logistics

In een tijdspanne van enkele weken heeft Spierings Smart Logistics honderden rederijcontainers voor een Japanse automotive fabrikant omgeladen naar eigen containers. 

Het was goed om te zien dat in de praktijk alles meteen liep zoals het moest lopen. De containers konden snel en efficiënt met een reach stacker vanaf de aangrenzende BCTN containerterminal voor de speciale docks worden neergezet. De sleeves en airbags die automatisch om de container heen vouwen, werkten perfect.

Telkens als een container openging was het weer een verrassing hoe deze was geladen: los geladen goederen, een vracht op pallets of een mix van dat alles. De eigen ervaren stuwadoors van Spierings Smart Logistics weten als geen ander hoe lading schadeloos gelost en opnieuw geladen moet worden, in een lege container die voor het dock ernaast stond. Ook die ervaring en expertise kwam nu heel goed van pas.

Met het omladen van de goederen heeft Spierings de kosten voor de autofabrikant flink kunnen drukken: detentiekosten voor een rederijcontainer zijn substantieel hoger dan het huren van onze eigen containers. De huurcontainers werden veilig opgeslagen op het BCTN terrein. Toen de productie in België weer opstartte, konden ze op afroep snel worden afgeleverd bij de fabriek.

Meer informatie over SPIERINGS SMART LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!