Unilever gaat verder met weegautomaten van MULTIPOND

  • Industrie
  • Bron: MULTIPOND

Een goede relatie met leveranciers en zakenpartners is belangrijk voor Unilever. Het concern heeft dan ook het grootste vertrouwen in de samenwerking met MULTIPOND. Zij leveren multikopweegautomaten, voor het wegen van een grote verscheidenheid aan producten.

Unilever gaat verder met weegautomaten van MULTIPOND

Onlangs werd een nieuwe MP-36- 400-400-C multikopweegautomaat aangeschaft voor de Unilever site in Heilbronn. Gunter Löffler, Project Engineer, legt de beslissing uit: "Het merk MULTIPOND staat wereldwijd oor kwaliteit op het hoogste niveau. We hebben in het verleden alleen maar goede ervaringen gehad. Daarom was MULTIPOND vanaf het begin onze eerste keuze.“

Multihead weegautomaat

De multihead weegautomaat is ontworpen om flexibel te zijn, zodat hij een groot scala aan producten kan afwegen, zonder het product te beschadigen.

Mensen met witte kleding

 Het systeem werkt volgens het principe van het combineren van deelhoeveelheden. Het product wordt vanaf een verdiepingsvloer getransporteerd naar een toevoersysteem van MULTIPOND, dat vervolgens de multihead weeg-automaat voedt. Zodra de producten op de weegautomaat zijn aangekomen, worden ze eerst naar de voorvulbakken gebracht over de radiaal geplaatste doseer goten, en gaat vervolgens naar de weegbakken. Op basis van de deelhoeveelheden berekent de computer de combinatie die overeenkomt met het vereiste nominale vulgewicht, of wat hier het dichtst bij in de buurt komt. Maximale nauwkeurigheid en beschikbaarheid worden gegarandeerd door de kalibreersystemen die in de weegcellen geïntegreerd zijn.

Weegmachine

De systemen worden bestuurd en bediend met een gebruiksvriendelijke touchscreen kleuren-monitor. De eenvoudige bediening zorgt voor een ongecompliceerde werking van het systeem. De medewerkers zijn snel en moeiteloos vertrouwd geraakt met de machine, wat een belangrijk criterium is voor Unilever. Eenvoudige bediening, exacte weegresultaten en hogere snelheden zij n de ideale basis, om de processen van de onderneming te optimaliseren. 

MULTIPOND

MULTIPOND is wereldwijd de enige fabrikant van multihead weegautomaten, die deze oplossing aanbiedt. Het systeem werkt volautomatisch, continu en zonder onderbreking van de productie. 

Meer informatie over MULTIPOND BENELUX B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!