Upgrade van hijscapaciteit bij Mammoet Multi Purpose Terminal Terneuzen

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Mammoet Purpos Terminal Terneuzen

Mammoet, wereldleider in oplossingen voor hijswerk, opslag en transport, installatie en ontmanteling van grote en zware objecten, heeft de hijscapaciteit in de Multi Purpose Terminal Terneuzen uitgebreid naar 600 ton. Daarvoor hebben ze op de kade de MTC15 geïnstalleerd.

Upgrade van hijscapaciteit bij Mammoet Multi Purpose Terminal Terneuzen

De MTC15 is een mobiele kraan, met een capaciteit van 600 ton en daarbij een bereik (sprei) van 25 meter, die is ontworpen en gebouwd door Mammoet. Er is geen enkel andere mobiele Mammoet havenkraan op de markt die de eigenschappen van de MTC15 combineert met een dergelijke capaciteit en mogelijk lagere operationele kosten. 

Mobiele kraan

De MTC15 is zo ontworpen dat hij binnen enkele dagen kan worden opgebouwd en afgebroken, om havens snel te voorzien van extra hijscapaciteit. Hij kan worden ingezet in elke haven. Dankzij de MTC15 hoeven vrachtschepen niet zelf meer voorzien te zijn van een kraan en zijn ook drijvende kranen niet meer nodig. 

Duurzame oplossing

Daarnaast is de kraan een duurzame en kostenbesparende oplossing, omdat het water en zand uit de directe omgeving kan gebruiken als ballast. Hierdoor is het niet langer nodig om honderden tonnen ballast naar de haven te brengen om de kraan te kunnen opbouwen. 

Uitbreiding diensten

Naast het in gebruik nemen van de MTC15 in de  Multi Purpose Terminal Terneuzen is er de mogelijkheid om schepen te lossen met een diepgang tot 12,5 meter. Daarnaast biedt de terminal meer dan 100.000m2 opslagruimte, met voldoende capaciteit en aansluiting op bestaande weg- en treinverbindingen. 

Meer informatie over MAMMOET MULTI PURPOSE TERMINAL TERNEUZEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!