Van Mossel Groep neemt Opel bedrijven over

  • Automotive
  • Bron: Van Mossel Groep

De Van Mossel Groep, de grootste onafhankelijke Volkswagen- en Audi dealer van Nederland, heeft de bekende Opel en Chevrolet dealer OPC overgenomen.

Van Mossel Groep neemt Opel bedrijven over

OPC is een toonaangevende dealer met vestigingen in Oosterhout en Dongen.  In Oosterhout heeft het bedrijf ook een separaat Opel Bedrijfswagen Centrum.  De activiteiten van OPC worden ondergebracht in een aparte organisatie, naast de bestaande dealeractiviteiten van de Van Mossel Groep. In deze nieuwe holding nemen zowel De Mandemakers Groep als de Van Mossel Groep voor 50% deel. De partijen doen geen verdere uitspraken over de financiële details van de overname.

De overname van OPC is niet de eerste gezamenlijke onderneming van de Van Mossel Groep en De Mandemakers Groep. Begin dit jaar namen ze de leaseactiviteiten van J&T Autolease en DirectLease over en brachten deze samen met Van Mossel Leasing onder in een nieuwe holding, International Car Lease Holding (ICLH BV).

Groeistrategie en synergie

Eric Berkhof, DGA van de Van Mossel Groep: “De overname van OPC past uitstekend in onze groeistrategie. Door de sterke groei van onze lease activiteit zijn we in staat om optimaal gebruik te maken van de synergie voordelen tussen de verschillende activiteiten, waardoor de klant een nog betere service tegen zeer scherpe prijzen krijgt.  Met OPC  voegen we een sterk merk toe aan ons portfolio. We hebben met onze bestaande dealerorganisatie  bewezen tegen de stroom in te kunnen scoren. Met onze kennis van en sterke positie op de zakelijke markt kunnen we OPC daardoor verder laten groeien. Ik verwacht op termijn, naast Opel en Chevrolet,  nog meer merken aan onze organisatie  toe te voegen.”

De plek van OPC binnen de Van Mossel Groep

De nieuw opgerichte holding welke OPC heeft overgenomen, staat los van de bestaande VW/Audi- dealer- en schadeherstelactiviteiten binnen de Van Mossel Groep.

De dagelijkse leiding van OPC komt in handen van Robbert-Jan Thepass, die ruime ervaring heeft met het merk Opel. De overname heeft geen invloed op het aantal arbeidsplaatsen.

Over de Van Mossel Groep

De Van Mossel Groep is een succesvol automotive bedrijf dat ruim vijftig jaar geleden is opgericht. Deze houdt zich naast autoleasing bezig met de exploitatie van auto- en schadeherstelbedrijven en met de verhuur van auto’s. De dealerbedrijven van de Van Mossel Groep voeren de merken Volkswagen en Audi.

Meer informatie over MOSSEL AUTOMOTIVE GROEP, VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!