VDL Groep realiseert significante groei in eerste helft van 2018

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VDL Groep

De VDL Groep uit Eindhoven is erin geslaagd in het eerste halfjaar van 2018 een significante economische groei waar te maken. De gecombineerde omzet van het industriële familiebedrijf kwam eind juni uit op 3,1 miljard euro; een stijging van 29 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.

VDL Groep realiseert significante groei in eerste helft van 2018

De opvallende groeicijfers zijn vooral te danken aan de segmenten hightech en automotive. Zo wist de divisie Autoassemblage in het eerste halfjaar van 2018 een omzet te behalen van 1.882 miljoen euro; een forse stijging ten opzichte van de 1.326 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2017. Ook de divisies Toeleveringen en Bussen behaalden een significante stijging, terwijl de divisie Eindproducten juist met een lichte daling te maken kreeg.

VDL Groep blijft investeren

“We zijn tevreden over het afgelopen halfjaar van VDL Groep”, licht president-directeur Willem van der Leegte toe. “We zijn positief gestemd dat ons operationeel resultaat wederom is verbeterd. Ondanks dat we waakzaam blijven op economische veranderingen en kostenverhogingen blijven we vol inzetten op investeringen in onze medewerkers, productieprocessen, producten en markten. Een belangrijk aandachtspunt blijft het organiseren van de groei, en tegelijkertijd streven we ernaar om ons resultaat stapsgewijs te verbeteren.”

Vooruitzichten

VDL Groep heeft goede verwachtingen voor het tweede halfjaar van 2018. Voor het hele jaar zal de totale omzet uitkomen op ruim 6 miljard euro. De over de hele linie goed gevulde orderportefeuilles geven vertrouwen. De verwachting is dat het nettoresultaat het niveau van 2017 (153 miljoen euro) zal overtreffen. Positief is ook dat in het lopende jaar, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt voor technisch geschoolden, het totaal aantal medewerkers bij VDL is gegroeid met 1.101 medewerkers naar 17.238 medewerkers.

Meer informatie over VDL GROEP B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!