Veel waardering voor opening eerste biobased pop-up store

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Centre of Expertise Biobased Economy

Pop-Up & Grow is in Bergen op Zoom geopend, de eerste biobased pop-up store van Nederland. Er is nu al landelijke en zelfs internationale interesse van andere steden voor het idee.Het is een initiatief van de gemeentelijke afdeling Citymarketing, die biobased ontwerper Huub Looze in de arm nam voor een deel van de inrichting en invulling van het concept. .

Veel waardering voor opening eerste biobased pop-up store

De biobased pop-up store werd op 11 november in Bergen op Zoom geopend. Citymarketeer Ruurt van der Wel heette de aanwezigen welkom met een kleine anekdote. Zijn vrouw informeerde eerder deze week 'wat die suikerbieten op de oprit deden'. Hij had ze bij een boer gehaald om te gebruiken voor de inrichting van de store. Het verhaal illustreert goed waar biobased voor staat: natuurproducten van en bij de bron halen en gebruiken voor het creëren of produceren van iets nieuws. Wethouder Arjan van der Weegen haakte er bij aan door te vertellen dat juist het innovatieve karakter van biobased denken een belangrijk punt is voor Bergen op Zoom. Er is daarom veel contact met zowel onderwijs en het bedrijfsleven. Nu is het echter tijd om ook vooral eens aan consumenten en de inwoners van de stad te laten zien wat er allemaal te koop is op dat gebied, letterlijk en figuurlijk.

Breed scala aan biobased producten

In de pop-up store wordt een heel breed scala aan producten getoond die op biobased wijze zijn geproduceerd. Met uitleg over onder meer de gebruikte basismaterialen en eventueel verkoopinformatie. Veel is namelijk te koop maar niet hier. Geïnteresseerden worden verwezen naar adressen of websites, variërend van Bever Sport tot Label/Breed, een platform voor ontwerpers van meubels. "Aan passanten uitleggen wat biobased nou precies inhoudt is nog best lastig", vertelde ontwerper Huub Looze. "We denken met het tonen van veel voorbeelden een heel eind te komen. De wandelkas, zoals gebruikt in de tuinderswereld, moet het een beetje sfeer geven." Hij vroeg vervolgens aan de wethouder om het licht aan te doen, dat de speciale vezelwietplanten van nagebootst daglicht moet voorzien.

Enthousiasme vanuit de biobased wereld

De pop-up store is tot eind januari geopend en kan vanaf dag één op veel interesse rekenen van andere steden, tot zelfs in Duitsland toe. Margot Verwei van het Centre of Expertise Biobased Economy is zeer enthousiast. "Er staan hier ook producten van onze lector", vertelt ze. "Maar wat belangrijker is: we willen de biobased gedachte uitdragen. Dat doen we bijvoorbeeld in het onderwijs maar het moet ook meer tussen de oren van demensen gaan zitten. Daar helpt zo'n nieuw initiatief enorm bij. Ik hoop dat er heel veel gemeentes gaan volgen."

Bron tekst en foto: Kijk op Bergen op Zoom

Meer informatie over Centre of Expertise Biobased Economy:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!