Veiligheid voorop in de chemische keten

  • Logistiek & Vervoer

Logistiek dienstverlener Gondrand Traffic heeft in Moerdijk een nieuw PGS-15 magazijn van 17.500 m2 laten bouwen dat voldoet aan alle eisen voor de opslag van chemicaliën. ‘Er zijn in Nederland steeds minder locaties, die geschikt zijn voor de opslag van chemicaliën. Dit magazijn voorziet daarom duidelijk in een behoefte’, zegt Tom Heesakkers van Gondrand Traffic. ‘Met zo’n 30.000 palletplaatsen is dit één van de grotere ADR-opslaglocaties van Nederland.’

Veiligheid voorop in de chemische keten

Het nieuwe pand is volgens Heesakkers, gelet op de engineering en de afwerking uniek in zijn soort. ‘Het gebouw telt zeven opslagcompartimenten, waarvan zes met een CO2 blussysteem en een met een ESFR sprinklersysteem en drie expeditieruimtes, waarvan twee met een CO2 en een met een ESFR systeem. Het gehele pand is voorzien van LEL-dectie welke volcontinue de aanwezigheid van brandbare gassen en dampen meet.

Ter voorkoming van onbeheersbare situaties met brandende voertuigen buiten op het terrein is in overleg met de brandweer een extra calamiteiten opvang onder de grond aangelegd. In het geval van lekkages of brand op het buitenterrein kan de calamiteitenopvang opengestuurd worden, waardoor de brandbare vloeistoffen aan de mogelijke plasbrand onttrokken worden.

Ook uniek is de temperatuur gecontroleerde opslag tussen 5 en 15 graden van ADR geclassificeerde goederen in vijf verschillende temperatuurzones op één locatie.

Goede positie

Hij geeft aan dat Gondrand Traffic in Nederland een goede positie inneemt. ‘Er gelden strenge regels voor de opslag en deze worden voortdurend verder aangescherpt. Wij zijn goed in het veilig opslaan van chemicaliën en werken samen met een aantal grote chemiebedrijven Op de huidige locatie is tevens voldoende ruimte om in de toekomst nog eens met ca 16.000 m2 uit te breiden, zodat de opslag capaciteit bijna verdubbeld wordt. Moerdijk ligt bovendien centraal tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Daardoor weten veel partijen ons te vinden.’

Mensen maken het verschil

Het dagelijkse operationele contact met de klanten wordt door de medewerkers van de Customer Service afdeling onderhouden. Elke klant heeft een vast team met een back-up. Dit is voor ons de manier om de persoonlijke relatie met de klant te waarborgen en de klant te ondersteunen met aanvulldende diensten op het gebied van transport, douane en value added activiteiten.

Overzicht Gondrand Traffic BV

  • Certificaten: SQAS, ISO 9001, ISO 14001, AEO
  • ADR klasse: 2; 3; 4; 5.1; 6.1; 8; 9
  • Temperatuur gecontroleerde opslag: 5-15 graden Celsius
  • Capaciteit: ca. 30.000 CP pallets
  • Blussysteem: CO2 en ESFR

Meer informatie over GONDRAND TRAFFIC BV:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!