Vencomatic lanceert innovatie voor pluimvleebranche

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Vencomatic

Al meer dan 30 jaar automatiseert de Vencomatic Group het rapen van kalkoeneieren. Met de laatste versie van het kalkoennest verbetert Vencomatic de diervriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid zonder af te doen aan de kwaliteit.

Vencomatic lanceert innovatie voor pluimvleebranche

Het kalkoennest van Vencomatic is speciaal ontwikkeld om de kwaliteit van het ei na de leg te bewaken. De unieke specificaties van het nest beschermen de eieren, zodat er meer eieren gebruikt kunnen worden.

'Gravity trap' mechanisme

Het 'gravity trap' mechanisme zorgt ervoor dat er maar een kalkoen tegelijk in een nest kan. Dit leidt tot minder kapotte eieren en voorkomt broeds gedrag. Wanneer het nest leeg is, zijn er geen obstakels voor de kalkoenen, waardoor de nesten makkelijker bereikbaar zijn.

Vloer

De vloer in de vernieuwde nesten zijn uitgerust met een betrouwbaar systeem dat het pluimvee voorzichtig van het nest verdrijft. Dit voorkomt broeds gedrag en vervuiling van het nest. Door deze automatische verdrijving van de kalkoenen hoeft dit niet meer handmatig te gebeuren. De vleugelbeschermers aan de zijkant van het nest voorkomt wonden aan de vleugels van de kalkoen.

Eierband

Eieren die net gelegd zijn belanden op de speciale Vencomat en rollen vervolgens direct door op de eierband om schade aan de vogels te voorkomen. De eierband is uitgerust met vierkante gaten, om zo weinig mogelijk contact te maken met de eieren en de eieren stabiel te vervoeren. De band is gemaakt van antistatisch materiaal voor een optimale hygiëne.

Bovendien is het nest uitgerust met een nieuwe Clock Manager. Met deze touchscreencomputer houdt de pluimveehouder een goed overzicht en optimale controle.

Meer informatie over VENCOMATIC GROUP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!