Verbeterde faciliteiten voor binnenvaart in zeehaven van Moerdijk

Het Havenbedrijf Moerdijk biedt sinds kort verbeterde faciliteiten bij de wachtsteigers voor de binnenvaart in de Roode Vaart. Binnenvaartschippers kunnen gebruik maken van een stabiele walstroom- en wifivoorziening. Ook is er vanaf 1 juni drinkwater beschikbaar.

Verbeterde faciliteiten voor binnenvaart in zeehaven van Moerdijk

Uitgangspunt bij het aanpassen van de wachtvoorzieningen was het verbeteren en verduurzamen van de faciliteiten rondom Havenbedrijf Moerdijk.

Walstroomvoorziening

De walstroomvoorziening maakt het voor meer schepen mogelijk om hun dieselgeneratoren en aggregaten uit te schakelen wanneer ze aan de kade liggen. Daardoor komen ter plaatse geen emissies vrij. Zo wordt bijgedragen aan een schoner milieu, verbeterde luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast.

Openbare ruimte

Tevens is de openbare ruimte aangepakt. De parkeervoorzieningen zijn uitgebreid en het gebied is voorzien van nieuwe duurzame openbare verlichting. De openbare ruimte is voorzien van diverse soorten beplanting, waarmee een aantrekkelijk verblijfsgebied voor vlinders en bijen is gecreëerd.

Kleine vergoeding

Om de nieuwe voorzieningen kostendekkend te maken, worden deze aangeboden tegen een kleine vergoeding. Schippers betalen alleen voor wat zij afnemen. Dit zorgt tevens voor een bewuster en duurzamer gebruik. De tarieven zijn gelijk aan de tarieven in de andere Nederlandse zeehavens.

Walstroom app

Bediening van de faciliteiten gaat heel eenvoudig via de app Walstroom of via https://walstroom.eu. Klanten registreren zich eenmalig en vervolgens kan men de levering van stroom en wateren activeren en stoppen op iedere locatie waar Walstroom beschikbaar is. Via Walstroom hebben klanten tevens altijd inzicht in het actuele verbruik en de kosten.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!