Verbeterde SIDN-website helpt meer mensen aan een .nl-domeinnaam

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: SIDN

Op 1 juli van dit jaar breidde SIDN zijn website uit met een nieuwe functionaliteit die helpt bij het vinden van een domeinnaam. Daarnaast werd de doorverwijzing van bezoekers naar een registrar, verbeterd waar ze de domeinnaam vervolgens daadwerkelijk kunnen registreren.

Verbeterde SIDN-website helpt meer mensen aan een .nl-domeinnaam

Een groot succes: per maand genereert sidn.nl op deze manier nu bijna 5.000 leads die in ruim 15% van de gevallen uitmonden in een nieuwe registratie. Bijna een verdubbeling ten opzichte van de oude situatie.

Belemmerd in de zoektocht naar een .nl

Vóór 1 juli kreeg een bezoeker van sidn.nl die op de site een vrije domeinnaam vond de complete lijst van registrars te zien. In de praktijk leverde dat veel issues op. Veel registrars leveren vaak alleen aan bestaande klanten, of leveren niet aan particulieren. Ook hadden veel registrars geen landingspagina voor .nl-registraties ingericht op hun website. Bezoekers van sidn.nl gaven aan hierdoor belemmerd te worden in hun zoektocht naar een goede domeinnaam. Sommigen haakten zelfs af.

Alleen nog registrars die leads willen ontvangen

Sinds 1 juli laat SIDN daarom alleen nog registrars zien op sidn.nl die hebben aangegeven leads te willen ontvangen. Voorwaarde hiervoor is dat ze een landingspagina op hun website hebben ingericht waarnaar wij kunnen verwijzen. Dit wordt ook gecontroleerd. Daardoor werd de kans dat een bezoeker de weg kwijt raakt, sterk verkleind. Registrars worden nu bovendien vermeld met logo en handelsnaam, waar in het verleden alleen de formele bedrijfsnaam gebruikt werd. Ten slotte kunnen zij voor specifieke diensten zoals de Domeinnaambewakingsservice en .nl Control ook een landingspagina opgeven.

Slimme suggestietool

Ook nieuw op de site is de zogenaamde suggestietool. Bezoekers die een domeinnaam zoeken die bezet is, worden voorzien van een aantal suggesties die lijken op de naam die ze zochten. Deze tool wordt veel gebruikt en SIDN gaat ‘m komend jaar sterk verbeteren. Hierdoor wordt de tool nog slimmer. Het is in ieder geval mooi om te zien dat zoveel mensen sidn.nl weten te vinden in de zoektocht naar hun ideale .nl-domeinnaam.

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!