Verhalen uit de ouderenzorg centraal tijdens open dag ROC Nijmegen

Inge van Westenbrugge, verzorgende 3 IG bij ZZG, schreef het boekje 'Ik zie jou' over werken in de ouderenzorg. Zij vertelt haar verhalen uit de praktijk aan aankomend studenten van de zorgopleidingen tijdens de Open Dag van ROC Nijmegen, aanstaande donderdag 28 februari.

 Verhalen uit de ouderenzorg centraal tijdens open dag ROC Nijmegen

Met dit boekje laat zij de ouderenzorg zien door de ogen van een zorgmedewerker. Hard nodig, want de vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals stijgt de komende jaren enorm. Inge daagt aankomend studenten, maar eigenlijk iedereen uit om de bril van zorgprofessionals op te zetten. Wat betekenen zij in het dagelijks leven van iemands vader, moeder of geliefde? Wat drijft hen om met passie te kiezen voor hun beroep?

Imago ouderenzorg veranderen

Van Westenbrugge beschrijft in ‘Ik zie jou’ mooie en rafelige momenten uit het leven van dementerende ouderen en geeft een inkijk in de ouderenzorg. Hiermee draagt ze bij aan het veranderen van het imago van de ouderenzorg.

Ik zie jou

Inge staat, net als al haar collega’s, elke dag weer voor de uitdaging om mensen te ondersteunen die zich in verschillende stadia van dementie bevinden. De uitdaging niet alleen het ziektebeeld te zien, maar vooral de mens met zijn eigen persoonlijkheid, levensgeschiedenis en eigenheid. De uitdaging om dit te vertalen naar de familie en hen daarin te ondersteunen, als waarnemer vanuit de eerste lijn.

Meer weten?

Kom langs op de Open dag van ROC Nijmegen, Campusbaan 6, op 28 februari aanstaande. Voor meer informatie over het verhaal van Inge, kijk op haar website 'Anderekantvandezorg.nl'.

Meer informatie over ROC Nijmegen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!