Vernieuwend multizorg complex op Zorgpark Uden Noord

  • Farma & Zorg
  • Bron: Zorgpark Uden

De Udense orthopedisch schoenmaker Paul van den Brand en de Gemeente Uden hebben een intentieverklaring getekend over de bouw van een multizorg complex in het Zorgpark in Uden Noord.

Vernieuwend multizorg complex op Zorgpark Uden Noord

Hiermee wordt ingespeeld op de ontwikkelingen in de zorg die vragen om clustering van zorgdisciplines en huisvesting onder één dak. De ondertekening van de intentie overeenkomst tussen gemeente en Van den Brand is de eerste officiële stap richting de realisatie van dit vernieuwende plan.

Het complex bestaat uit drie gebouwen met elk vier bouwlagen en komt op de hoek van de rotonde (het voormalige Barouge). Dat is tegenover Ben van Dijk en ziekenhuis Bernhoven en naast Hotel Van der Valk.

Centrum voor mobiliteit

Paul van den Brand: “Het wordt een centrum voor mobiliteit. Naast mijn eigen orthopedische schoenmakerij is er ruimte voor therapeuten, steunkousenmakers, instrumentenmakers, huisartsen en zorg gerelateerde detailhandel. Het heeft voordelen voor de cliënt en voor het ziekenhuis. Het centrum is gemakkelijk te bereiken en heeft veel kennis en kunde onder één dak.

Ook voor het ziekenhuis is het fijn dat er meerdere disciplines bij elkaar zijn gehuisvest. Dat zijn belangrijke voorwaarden voor kortere communicatie lijnen en betere nazorg.” Zijn idee is geboren doordat de verzekeraars in de nabije toekomst eisen gaan stellen aan de uitvoering van therapie en het verstrekken van hulpmiddelen. Vanuit de verzekeraars zal gevraagd worden om de klant vanuit één loket te bedienen, om de zorgkosten laag te houden.

Boost voor Zorgpark

Voor de gemeente is het initiatief van Van den Brand een positieve boost voor de ontwikkeling van het Zorgpark in Uden Noord. Het Zorgpark is door de regio Noord-Oost Brabant benoemd als toplocatie. Wethouder René Peerenboom: “Wij willen een optimale invulling geven aan het gebied rondom het ziekenhuis met een onderscheidend concept voor gezondheid en vitaliteit. Dit mooie initiatief past daar prima in. Dat dit door een Udense ondernemer wordt getrokken, maakt het nog meer bijzonder.”

Intentieovereenkomst

Op dinsdag 19 februari ondertekenden de gemeente Uden en Paul van den Brand de intentie overeenkomst voor de bouw en ontwikkeling van een multizorg complex in Uden Noord. De komende maanden benutten Van den Brand en de gemeente voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken, op planologisch, juridisch en economisch gebied. Dat wordt uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan. Vervolgens wordt het bestemmingsplan opgesteld en in procedure gebracht.

Meer informatie over ZORGPARK UDEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!