Vernieuwingsslag en flexwerkplekken in zalen van Van der Valk Hotel in Cuijk

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Van der Valk Hotel Cuijk

Een uitvalsbasis voor mensen uit de regio die op zoek zijn naar een flexibele werkplek. Een werkplek in een open ruimte, maar wel één die rust uitstraalt. Het is een goede omschrijving van de break-out room die het Van der Valk Hotel in Cuijk voor haar gasten heeft gerealiseerd.

Vernieuwingsslag en flexwerkplekken in zalen van Van der Valk Hotel in Cuijk

Het duurt niet lang meer voordat zij hier kunnen neerstrijken met laptop, tablet of telefoon. In etappes vernieuwde het familiehotel de afgelopen maanden nog vier andere zalen op haar benedenverdieping. De zaal die ruimte biedt aan de zogenoemde ‘flexwerkers’ is inmiddels opengebroken. De benedenverdieping telt daardoor nu één meeting room minder. Kristel Timmer, Sales en Marketing Manager, vertelt dat veel vraag bestond naar een flexibele werkruimte. “Tegenover een kleine vergoeding mogen de gasten straks gebruik maken van een koffiebuffet, waar we ook frisdrank en vers fruit serveren.”

Rivieren

De andere vier zalen op de benedenverdieping dragen allemaal de naam van een rivier in Nederland. De Linge en de Amstel zijn nu echte boardroomzalen geworden. Voor de wat grotere meeting rooms kunnen gasten terecht bij de Merwede. In combinatie met de Dommel kan deze zaal zelfs worden samengevoegd tot één nog grotere zaal.

Fotobehang

Binnen iedere ruimte is nu ook een verwijzing gemaakt naar de naam van elke zaal. Dat is gebeurd aan de hand van fotobehang waarop de betreffende rivier is te zien. Wie bijvoorbeeld de Amstelzaal binnenloopt, aanschouwt het prachtige plaatje van de Amstel in de avondzon.

Input van de gasten

In november van het afgelopen jaar werd met de vernieuwingsslag begonnen. In etappes, want het is niet zo dat het hotel plotseling één of meerdere zalen kan missen. De medewerkers op de afdeling Sales & Marketing kwamen met het voorstel tot enkele vernieuwingen. Als direct aanspreekpunt van de gasten nemen zij alle reacties en wensen in ontvangst.

Groot beeldscherm

Timmer: “Zo zijn we op een aantal punten uitgekomen. Een goed voorbeeld daarvan is de staande televisie, met HD-beeldscherm. Gasten kunnen straks met hun laptop op deze televisies inpluggen. Ze zijn verrijdbaar, waardoor alle exemplaren in verschillende zalen kunnen worden gebruikt. De kwaliteit van het beeld is stukken beter dan de kwaliteit van een beamerscherm.”

Karakter van de Merwedezaal

De Merwedezaal blijft vanwege de grootte bij uitstek geschikt voor het organiseren van familieaangelegenheden, zoals een brunch, een high tea of het vieren van een jubileum. De zaal met veel natuurlijke lichtinval wordt daarnaast gebruikt bij koffietafels voor condoleances.

Gemoedelijke sfeer

De zalen hebben weliswaar een ander uiterlijk gekregen, de gemoedelijke sfeer van de hotelketen is ook in Cuijk behouden gebleven. “We zijn geen stadshotel, maar bevinden ons juist in een prachtige omgeving. Dit is behalve voor zakelijk verkeer ook een fijne uitvalsbasis voor recreatie. In deze regio zijn fietsen en wandelen heel populair.”

Warmte en gezelligheid

Het hotel kent nog steeds een Bourgondische, landelijke uitstraling. Dat is mede dankzij het vele hout dat aanwezig is, net als de bossen bloemen die op meerdere plekken te vinden zijn. Een bewuste keuze van Van der Valk Hotel Cuijk. “Een strak design hotel worden is niet ons doel”, benadrukt Timmer. “Mensen moeten hier wel de warmte en Brabantse gezelligheid proeven.”

Wijnprogramma

Die gezelligheid komt onder andere terug in het nieuwe programma dat het hotel onlangs aan haar gasten presenteerde: WineStein. Een programma dat fungeert als digitale sommelier. Met de hulp van de tablet wordt bij ieder gerecht dat op de menukaart te vinden is, een passende wijn gevonden. En heeft de gast een voorkeur voor een glas Merlot? Dan weet het programma te vertellen welk gerecht van de kaart daar goed bij past.

Borrelen in de wijngaard

“De familie Van der Valk kent voldoende wijnkenners, alleen lopen zij niet altijd in het restaurant. Dit programma is daar een mooie oplossing voor.” De gemoedelijkheid van het hotel maakt het verblijf voor zakelijke gasten die juist niet uit de regio komen, extra prettig. Voor hen is ook de wijngaard naast het hotel een fijne uitvalsbasis, waar na afloop van een vergadering of congres kan worden geborreld.

Netwerkbijeenkomsten in het Grand Café

Timmer: “Op deze plek kunnen onze gasten zelfs een vergadering houden. Veel mensen vinden het prettig om eens op andere plek dan binnen met het werk bezig te zijn.” En degenen die in de break-out room met flexwerkplekken een fijn onderkomen vinden, kunnen sinds kort ook nog op een andere manier bij Van der Valk in hun netwerk investeren. Enthousiast vertelt Timmer: “Sinds dit jaar organiseren we iedere derde dinsdag van de maand een netwerkbijeenkomst, hier in het Grand Café. Een goede manier om nieuwe relaties uit de regio te ontmoeten. Het enige dat je mee hoeft te nemen naar deze bitterballenborrel, is je visitekaartje.”

Bovenste zalen

Van der Valk blijft ook in de toekomst vernieuwen: “De grote zalen boven, gaan we op een later moment nog onder handen nemen”, weet Timmer. “Eerst gaan we nu de reacties van gasten peilen op het vernieuwde uiterlijk van de zalen beneden. We zijn nieuwsgierig naar de verbeterpunten die zij zouden aanbrengen.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over VALK HOTEL CUIJK - NIJMEGEN, VAN DER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!