Verplichte overstap op werkkostenregeling uitgesteld?

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Flynth

Op basis van de huidige wet- en regelgeving moeten werkgevers vanaf 2014 definitief overstappen naar de werkkostenregeling (WKR).

Verplichte overstap op werkkostenregeling uitgesteld?

Onder deze regeling mag u in 2013 maximaal 1,5 procent van het totale fiscale loon, de 'vrije ruimte', besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Wordt dit bedrag overschreden, dan bent u 80% eindheffing verschuldigd over het meerdere.

Onlangs heeft staatssecretaris Weekers aangegeven dat hij overweegt om het overgangsrecht met één of twee jaar te verlengen, om zo de tijd te hebben om nog enkele aanpassingen te kunnen uitwerken. Met deze aanpassingen moeten de aanvankelijk met de werkkostenregeling beoogde vereenvoudiging worden gerealiseerd.

Evaluatie

Op 27 februari 2013 staat de evaluatie van de werkkostenregeling op de agenda van de Tweede Kamer. Naar verwachting komt het mogelijke uitstel dan ook aan bod. Zodra meer duidelijk is over zowel over de mogelijke verlenging van het overgangsrecht en de aanpassingen van de regeling, zullen wij u hierover informeren. Kortom wordt vervolgd!

Wilt u al aan de slag met de werkkostenregeling, download dan de WKR-flyer (deze is uiteraard op basis van de huidige regelgeving) en de inventarisatielijst.

Meer informatie over FLYNTH 'S-HERTOGENBOSCH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!