Verstijlen Hekwerken streeft naar flexibiliteit en afwisselend werk voor medewerkers

  • Bouw

Voor de medewerkers van Verstijlen Hekwerken is geen dag hetzelfde. De aanvragen voor het las- en smeedwerk variëren van het maken van ornamenten voor een monumentaal pand tot het realiseren van balkonhekken en schuifpoorten. Volgens eigenaar Roger Verstijlen is het afwisselende werk één van de redenen voor het lage verloop van personeel in het bedrijf.

Verstijlen Hekwerken streeft naar flexibiliteit en afwisselend werk voor medewerkers

“De werkzaamheden hebben weliswaar altijd betrekking op het realiseren van hekwerk, onze medewerkers komen telkens op een andere locatie. Dat kan bij een woning zijn, bij de overheid of een utiliteitsgebouw. Meestal buiten, soms binnen.”

Replica

Voor het bereiken van een locatie hoeven de medewerkers geen lange ritten af te leggen. Het werk speelt zich af binnen een straal van 25 kilometer ten opzichte van Sprundel. Sommige bedrijven vragen specifiek om de expertise van Verstijlen Hekwerken en bevinden zich in Hilversum. Zoals de woning nabij het Mediapark, waarvoor een poort van vijf bij anderhalve meter werd gemaakt die vroeg om apart maatwerk met aparte profielen. “Deze profielen waren exact nagemaakt ten opzichte van de versleten poort, die ooit door een smid was gemaakt. Niet alles is door ons handmatig gedaan, maar we hebben details gekopieerd van uitgesneden punten met een replica van klinknagels voor het zicht.”

Ook voor de productiemedewerkers kent het werk nog verrassingen, want in het soort aanvragen zit genoeg variatie. “Op het moment dat we ornamenten maken voor een monumentaal pand, is het werk een stuk arbeidsintensiever. Je maakt kleine stukjes ijzer in specifieke afmetingen, voor een product van vier bij twee meter. Dat staat in contrast met het standaard hekwerk op een industrieterrein van enkele honderden vierkante meters dat we de week daarop mogen maken.” Meters worden er op locatie ook afgelegd. In het beklimmen van trappen bijvoorbeeld, wanneer iedere woning in een appartementencomplex van Verstijlen Hekwerken een balkonhekwerk krijgt. Het dakterras bovenop een penthouse in Rotterdam is een ander voorbeeld van een project waar het montageteam graag een paar extra kilometers voor reed. In samenwerking met een (tuin)architect / hovenier realiseerde Verstijlen Hekwerken in de daktuin de metalen onderdelen voor bloembakken, haard, meubels, net als de privacy schermen en het hekwerk eromheen.

Flexibel zijn

De medewerker die zich het meest recent bij het montageteam heeft gevoegd, werkt inmiddels drie jaar voor het bedrijf uit Sprundel. Het complete team, dat uit tien man bestaat, krijgt versterking van een leerling die de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgt. Ook een stagiair loopt mee op de werkvloer. “Het is een leuke groep bij elkaar, waar mensen weten wat ze aan elkaar hebben.” Verstijlen omschrijft zichzelf als een flexibele werkgever. Een medewerker die het verzoek heeft een paar uur eerder te stoppen vanwege een andere verplichting, proberen we altijd tegemoet te komen. Zo lang er een mouw aan te passen is en het binnen de werkzaamheden past, zorgen we dat het kan. Dat is bij veel bedrijven in de metaalindustrie niet zo eenvoudig.”

Met die flexibele instelling zet het bedrijf zichzelf mede op de kaart als aantrekkelijke werkgever. Verstijlen: “We denken met de mensen mee en vinden het aanbieden van afwisselend werk net zo belangrijk. In ieder sollicitatietraject houden we rekening met de manier waarop de capaciteiten van iemand soms nog breder kunnen worden ingezet dan je in eerste instantie denkt. Ook wanneer een medewerker net iets minder blijkt te kunnen, blijven nieuwsgierigheid en basiskennis het belangrijkst. Indien bijscholing noodzakelijk is, zorgen we daarvoor. Mensen halen bij ons het aanhangwagenrijbewijs, of een lasdiploma.”

Prepensioen

De oudste medewerker van Verstijlen Hekwerken ging een aantal jaar geleden met prepensioen, maar wilde niets liever dan een aantal uur per week mee blijven draaien. Hij voegde zich weer bij de oud-collega’s van de productieafdeling in Sprundel. “Inmiddels is hij officieel met pensioen en wordt hij 67, maar hij versterkt het team nog steeds.”

Auteur: Carline Klijn - van Best

Meer informatie over VERSTIJLEN HEKWERKEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!