Vijf jaar brandweerpost Moerdijk-Haven goed voor een veiliger industrieterrein

Op 1 februari is het precies vijf jaar geleden dat de brandweerpost Moerdijk-Haven werd geïnstalleerd: het eerste jubilieum voor het team van de beroepsbrandweer op het industrieterrein Moerdijk.

Vijf jaar brandweerpost Moerdijk-Haven goed voor een veiliger industrieterrein

Best bijzonder, want het gaat hier om een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Moerdijk, de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Havenbedrijf Moerdijk en het bedrijfsleven. Die werd naar aanleiding van de brand bij Chemie-Pack gestart, om zo de veiligheid op het haven- en industrieterrein in het geval van eventuele incidenten nog beter te kunnen garanderen.

Cijfers 2017

Met resultaat, zo blijkt uit de cijfers over 2017. De brandweerpost Moerdijk-Haven telde toen 143 alarmeringen (waarvan 90 vanuit het openbaar meldsysteem OMS). In ruim 50 gevallen moest er echt inzet worden gedaan. In de meeste gevallen ging het dan om brand, incidenten met gevaarlijke stoffen, technische hulpverlening of reanimatie.

24-uurs brandweerzorg

Anno 2018 biedt de post 24 uurs-brandweerzorg, geleverd in een drieploegendienst, waarbij altijd 6 brandweermensen inzetbaar zijn. Dat gebeurt vanuit de kazerne aan de Plaza 21. Voor de bedrijfsbrandweertaak beschikt de post over een industriële tankauto-spuit en een schuimblusvoertuig. Deze kunnen ook worden ingezet voor de basisbrandweerzorg op het terrein zelf. Daarnaast beschikt de post over een hoogwerker voor de basisbrandweerzorg, die ook buiten het terrein ingezet kan worden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!