Vlaams-Nederlandse Top biedt handvatten voor verdere ontwikkeling van North Sea Port

De vijfde Vlaams-Nederlandse Top van 4 november ging in op een aantal samenwerkingen die ook de ontwikkeling van het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port bevorderen: infrastructuurwerken, pijpleidingen, circulaire economie, waterstof, stikstof, Brexit en spoor.

Vlaams-Nederlandse Top biedt handvatten voor verdere ontwikkeling van North Sea Port

De Vlaams-Nederlandse Top bewerkstelligt ontmoetingen op het hoogste politieke niveau tussen Nederland en Vlaanderen. Deze ontmoetingen vinden sinds 2011 plaats met het oog op het verdiepen en verbreden van de samenwerking op concrete dossiers. Voor North Sea Port zijn de topontmoetingen best bijzonder. Zo zetten het toenmalige Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent op de Top van 2016 in het Gentse stadhuis de nodige handtekeningen om de fusiehaven North Sea Port te realiseren. Ook met deze Top bieden Nederland en Vlaanderen North Sea Port nieuwe impulsen om het grensoverschrijdende havengebied verder te ontwikkelen.

Infrastructuurwerken

North Sea Port heeft te maken met infrastructuurwerken aan beide zijden van de grens. In de verdere ontwikkeling als grensoverschrijdende haven is het nuttig dat infrastructuur in het havengebied over de grens heen wordt aangelegd. Een onderzoeksrapport van de bestuurlijke werkgroep, onder leiding van de heer Donner en mevrouw Berx, naar deze grensoverschrijdende samenwerking bij infrastructurele projecten geeft aan dat verschillen inzake omgevingsrechtelijke afstemming, plannings- en vergunningsprocedures en geschillenbeslechting op zich niet belemmerend hoeven te zijn. Daar waar verschillen in regels een obstakel kunnen zijn, kunnen die met het juridische instrumentarium van de Benelux worden opgelost.

Lees het complete artikel op de website van North Sea Port. 

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!