Vlag in top op het Hollandiaplein

  • Bouw
  • Bron: Marsaki

Op het Hollandiaplein in Goes-West wordt het eerste appartementencomplex van Nederland gerealiseerd dat gebruik maakt van riothermie; een duurzaam verwarmingsconcept dat de planeet minimaal belast.

Vlag in top op het Hollandiaplein

Begin november kon de vlag op het Hollandiaplein naar de top worden gehesen; een mijlpaal voor alle betrokken bij dit unieke project. Het project is gerealiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Goes en RWS partner in wonen en maakt onderdeel uit van de herstructurering van Goes-West. Marsaki, een bedrijf wat gespecialiseerd is in duurzaam bouwen, verzorgt het project- en bouwmanagement.

Over riothermie

Riothermie is een manier van verwarmen waarbij warmte  uit het riool, wat grotendeels afkomstig is van huishoudelijk afvalwater, wordt hergebruikt. Deze thermische energie wordt vervolgens gebruikt om een gebouw in de winter te verwarmen. Een uiterst duurzame concept. Warmte uit het riool is immers zowel onuitputbaar als hernieuwbaar. Het toegepaste totaal installatiesysteem, dat direct warmte uit het riool haalt en warmtepompen inzet is in combinatie met plaatselijk verwarmend warmwatertappunt en grootschalige opwek met zonnepanelen innovatief en uniek in haar soort.

Gewilde appartementen

Van het complex zijn 36 appartementen bestemd voor de verhuur en 24 appartementen bestemd voor de verkoop. Inmiddels zijn er 21 appartementen verkocht. Kuub Makelaars neemt de taak op zich om de laatste gewilde woningen te verkopen. 

Meer informatie over MARSAKI B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!