VNO-NCW Brabant Zeeland en Corps Consulaire Noord-Brabant helpen ondernemers met internationale ambities

  • Zakelijke dienstverlening

VNO-NCW Brabant Zeeland gaat samenwerken met het Corps Consulaire Noord-Brabant (CC-NB). Door de samenwerking voegt VNO-NCW Brabant Zeeland een internationale dimensie toe aan het aanbod voor leden. CC-NB helpt ondernemers op het gebied van internationaal ondernemen en contacten in het buitenland.

VNO-NCW Brabant Zeeland en Corps Consulaire Noord-Brabant helpen ondernemers met internationale ambities

Op maandag 9 december tekenden de twee partijen een verbintenis die loopt tot in ieder geval eind 2020.

Binnen de samenwerking organiseren de partijen gezamenlijk bijeenkomsten en stelt CC-NB sprekers beschikbaar bij relevante bijeenkomsten. VNO-NCW Brabant Zeeland wil zo de oriëntatie op internationaal ondernemen bevorderen.

“Als vereniging willen we ondernemers versterken en ondernemerschap stimuleren, ook over de grenzen van Brabant en Zeeland. Dankzij deze samenwerking helpen we onze leden hun buitenlandambities te realiseren”, aldus Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland

CC-NB wil binnen de ondernemerswereld in Brabant en Zeeland zorgen voor een grotere bekendheid van honorair consuls en wat zij kunnen betekenen. Bovendien willen ze de contacten met de ondernemerswereld uitbreiden.
“Deze samenwerking levert een win/win situatie op. Consuls bieden de Brabantse en Zeeuwse ondernemers informatie over kansen in die landen, en contacten met relevante partijen daar. Tegelijkertijd krijgen de leden van CC-NB een beter zicht op de mogelijkheden die de ondernemerswereld in Noord-Brabant en Zeeland biedt voor het bedrijfsleven uit de door hen vertegenwoordigde landen. Voor alle duidelijkheid: dit alles gebeurt vanuit de hoedanigheid van consul, en dus kosteloos, want zo werkt het”, zegt Peter Louwers, voorzitter van CC-NB.

Corps Consulaire Noord-Brabant is een vereniging die de krachten bundelt van de (honorair) consuls met bevoegdheid in Noord-Brabant van 17 landen. Zij behartigen de belangen van de hier aanwezige burgers van de zogeheten zendstaat maar zijn daarnaast vooral actief in de economische diplomatie, in de ruimste zin van het woord. CC-NB werkt samen met de honorair consuls met bevoegdheid in Zeeland.

Momenteel zijn de volgende landen vertegenwoordigd in het Corps Consulaire Noord-Brabant:

Belgie Duitsland Frankrijk Hongarije
Israël Kazachstan     Litouwen Marokko
Mongolië Noord-Macedonië Oostenrijk Roemenië
Rusland Seychellen Spanje Suriname


        

 

 

   
Voor vragen over dit bericht of over de samenwerking tussen VNO-CNW Brabant Zeeland en Corps Consulaire Noord-Brabant kun je contact opnemen met Tijmen Bergen, manager communicatie VNO-NCW Brabant Zeeland.

Klik hier voor de website met meer informatie over Corps Consulaire Noord-Brabant.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!