VNO-NCW Midden en MKB-Nederland doen onderzoek naar aanbestedingstrajecten bij overheidsorganisaties

Overheden besteden dagelijks allerlei producten, diensten en werken aan. Dit doen zij om maatschappelijke doelen te realiseren op het vlak van zorg, bereikbaarheid, sportfaciliteiten en veiligheid. Daarnaast worden er natuurlijk ook voor de eigen organisatie aanbestedingen in de markt gezet.

VNO-NCW Midden en MKB-Nederland doen onderzoek naar aanbestedingstrajecten bij overheidsorganisaties

Bij elke aanbesteding die een overheidsorganisatie doet worden er één of meerdere ondernemers gevraagd om zich in te schrijven. Door elke overheidsorganisatie gebeurt dit echter op een andere manier. De ene organisatie heeft meer aandacht voor kwaliteit en de andere meer voor de laagste prijs.

Beter Aanbesteden

In het kader van Beter Aanbesteden is er bij VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden de behoefte ontstaan om best practice van aanbestedingen door overheden te verzamelen en deze te verspreiden onder alle aanbestedende diensten. Om deze best practice boven water te krijgen hebben zij echter hulp nodig van ondernemers. Zij staan immers in direct contact met de gemeenten en weten daardoor welke gemeente wel of niet communiceert, rekening houdt met paritaire voorwaarden, aandacht heeft voor tenderkosten en onnodig clusteren uit de weg gaat.

Meest MKB-vriendelijke aanbestedende gemeente

Door het afnemen van een enquête onder ondernemers die de afgelopen jaren één of meerdere aanbestedingen hebben gedaan willen VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden daarom de meest MKB-vriendelijke aanbestedende gemeente selecteren. Mogelijk dat er per regio een winnaar kan worden geselecteerd.

Enquête invullen

Bent u een ondernemer en denkt u een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan dit onderzoek? Vul dan de enquête in.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!