Voedselmaker in spé van Helicon Den Bosch deelt zijn kennis

Joris van Gils is vierdejaars student Voeding en Kwaliteit aan Helicon MBO in Den Bosch. Op Nederland Voedselland deelt hij graag zijn opgedane kennis.

Nederland Voedselland laat voedselmakers in spé aan het woord over hun visie. Wie zijn de voedselmakers van de toekomst en wat vinden zij belangrijk? Joris van Gils van Helicon MBO Den Bosch is één van die voedselmakers en is kort geleden genomineerd tot Helicon Kanjer 2017.

"Ik denk dat er nog meer gewerkt gaat worden aan de ontwikkeling van zo veel mogelijk gezondere producten, waarbij transparante communicatie naar de consument voorop staat."

Wat kan je vertellen over je opleiding?

“Na de middelbare school begon ik met de opleiding toegepaste biologie in de richting voeding. Omdat ik daar de enige was, ben ik ingestroomd bij de opleiding voeding en kwaliteit. Deze opleiding gaat over het controleren van de fysische, chemische en biologische eigenschappen van voeding. Kwaliteitszorg is mijn favoriete vak en speelt meer in op de wettelijke kant, denk aan: certificering en de kwaliteitszorgsystemen die door levensmiddelenbedrijven gehanteerd moeten worden. Sommige mensen zouden dat het ‘saaie papierwerk’ noemen. Het uitdenken van controle systemen en die in werking kunnen laten brengen in de fabriek vind ik het leukste om te doen.”

Het hele artikel leest u hier.

 

Meer informatie over Helicon MBO Den Bosch:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!